Het Belang van Limburg

Hans Vanaken is toe aan een transfer naar een topcompeti­tie

-

“Hans Vanaken won terecht de prijs van Profvoetba­ller van het Jaar. Zeker wanneer je de play-offs niet meerekent, was hij de beste speler op de Belgische velden. In play-off 1 had zijn Club Brugge het lastiger, maar Vanaken opende de boel op Charleroi en maakte het verschil. Hij trok de ploeg over het dode punt heen. Klasse, maar zijn niveau van in het begin van de competitie heeft hij niet meer gehaald. Toen speelde hij echt heel sterk samen met Ruud Vormer. Ze hebben de prijzen kunnen verdelen, want Ruudje won de Gouden Schoen.”

“Toch vind ik het niet normaal dat Standard nog bijna kampioen werd. Het zegt ook alles over deze play-offs. Brugge verloor drie keer en werd toch nog kampioen. Dat was vroeger niet mogelijk. Maar enkel Standard is dichterbij gekomen. De rest heeft het laten afweten.” “Tja, en is Hansie klaar voor een stap hogerop? Dat moet hij vooral zelf uitmaken. Ik denk dat hij beter in Brugge kan blijven. Je weet dat de Engelse of Duitse topclubs niet voor hem komen, en dan kom je bij de middenmote­rs uit. Past zijn stijl bij zulke clubs? Dat denk ik niet. Vanaken komt het best tot zijn recht in een dominante ploeg. En hier is hij de gevierde man. Dat zijn allemaal dingen waar hij rekening mee moet houden.”

“Waar ik echt van stond te kijken was dat Wesley de prijs voor Beste Belofte won. Dat heeft hij helemaal te danken aan de landstitel van Club, want een geweldenaa­r is dat niet. Begrijp me niet verkeerd, het is een aardige spits, maar niet iemand die over twee jaar aan een club als Valencia wordt verkocht. Bovendien draait hij al wat seizoenen mee. Zo besef je dat er maar heel weinig jonge spelers zijn doorgebrok­en dit jaar. Een pijnlijke constateri­ng.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium