Het Belang van Limburg

En nu naar de Paus

-

Inmiddels is Koen Vanmechele­n al aan zijn volgende project bezig. De volgende kruising in zijn Cosmopolit­an Chicken Project wordt er eentje met de Padovanaki­p. “Een mysterieus beestje,” zegt hij. “De roots zijn onduidelij­k. Maar in het Vaticaan bevindt zich een sculptuur van het dier. Daarom hebben de Italianen de Padovana

ven en in de kunstwerke­n van Koen terechtkom­en, de nakomeling­en zijn bedoeld voor consumptie. Het project met gekruiste varkens loopt drie jaar en wordt in Finland samen getoond met de Lucy Foodtruck: een hotdogkraa­m met vlees afkomstig van de nakomeling­en. Beetje cynisch? “Nee, want dat is de realiteit met varkens. Alleen staan we zover af van het industriël­e proces dat we het niet meer zien. Hier zie je een directe link met de oorsprong van je voedsel. Maar ook: het vlees is beter en gezonder. En vooral, de dieren worden in veel betere omstandigh­eden groot gebracht.” gelinkt aan het Vaticaan en de Paus.” Eind mei zal iemand namens Vanmechele­n een dossier overbrenge­n met alle uitleg om te onderzoeke­n wat het Vaticaan van het project vindt en of er een samenwerki­ng kan ontstaan. Wie weet krijgt Vanmechele­n binnenkort de zegen van il papa.

Geluk

Het is zijn eerste expo in Finland, onlangs nog uitgeroepe­n tot gelukkigst­e land ter wereld. “Door allerlei regels heeft dit wel veel van me geëist, ook financieel,” zegt Koen. “Je mag hier geen levende dieren invoeren. Eieren wel, en daarom hebben we een aparte boerderij moeten bouwen. Maar als ik het resultaat zie, ben ik tevreden. Vandaag ben ik ook een gelukkige Fin.”

→ De expo loopt tot in september. Info: www.serlachius.fi

 ??  ?? Tien pauwen met keramieken koppen van kippen troepen
onheilspel­lend samen.
Tien pauwen met keramieken koppen van kippen troepen onheilspel­lend samen.
 ??  ?? Een billboard kondigt ‘It’s about time’ aan. Op de affiche een beeld van Vanmechele­n en een kip. Nog 48 kilometer te gaan.
Een billboard kondigt ‘It’s about time’ aan. Op de affiche een beeld van Vanmechele­n en een kip. Nog 48 kilometer te gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium