Het Belang van Limburg

“Vooral kwestie van gezond te blijven”

-

Ciao Tim! Vrijdag genoten van een relatieve rustdag?

“Zo mag je die rit inderdaad omschrijve­n. Het was de makkelijks­te Girorit tot dusver. Toch reed ik niet rond met een opperbest gevoel. Die keel- en hoofdpijn blijft me parten spelen. Het zal vooral kwestie zijn van

gezond te blijven.”

Dat is slecht nieuws want vandaag, zaterdag, krijg je de Monte Zoncolan voor de wielen. Een monster van 10 km aan 11,9% gemiddeld.

“Ik ken ‘m nog uit de Giro van 2014. Toen kon ik ’m als vluchter met voorsprong aanvatten. Misschien is het daarom dat hij niet in mijn geheugen gegrift staat als de zwaarste col die ik ooit moest bedwingen. Ik kon ‘m namelijk op mijn eigen tempo omhoog rijden. Mijn slechtste herinnerin­g op de fiets bewaar ik aan één van de Tourcols. Maar vraag me niet er eentje uit te pikken, want daarvoor was ik allicht te zwaar aan het afzien (lacht).”

Met welke versnellin­g ga je die Zoncolan omhoog rijden?

“Vooraan rij ik met een compact. Achteraan zal mijn kleinste tandwiel allicht 32 kroontjes tellen.”

Patrick Lefevere gooide vrijdag de knuppel in het hoenderhok door de slechte staat van de hotels in de Tour of California aan te klagen. Hoe is het daarmee in de Giro gesteld?

“Soms vallen ze mee, soms zijn ze amper twee sterren waard. De Giro rijft veel meer geld binnen dan ze uitgeeft, zoveel is zeker. De meeste ploegen brengen wel hun eigen matrassen mee naar een grote ronde. Dat scheelt. Alleen is onze ploeg die vergeten mee te brengen. Een kine van de ploeg, die achteraf is ingevlogen, had uiteindeli­jk een matras voor me bij. Nu nog een eigen kok in de Giro!”

Heb je dat filmpje uit de Ronde van Noorwegen al gezien, waarbij een renner van CCC zich solidair toonde door bij zijn reeds gevallen collega’s te gaan liggen?

“Ja, supergrapp­ig, toch? (lacht) We hadden het er in de bus nog over: iedereen heeft er wel eens aan gedacht om het te doen, maar niemand die het aandurfde. Tot nu. Die Pool is een trendsette­r. Schwalbes hebben eindelijk ook in het peloton hun intrede gemaakt.”

 ??  ?? Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.
Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium