Het Belang van Limburg

Rahon grote uitblinker

Tegen Charleroi in de kwartfinal­es

- Raf COMANS/Guy VOLDERS

Verdiende zege van Hubo Limburg United, dat tegen Luik bijna heel de match op voorsprong stond. Releford speelde sterk, maar de wederoptre­dende Joe Rahon was toch de absolute uitblinker bij de bezoekers met 21 punten en 12 assists. Door de 73-79-zege van Antwerp Giants in Oostende en de ruime thuisoverw­inning van Charleroi tegen Aalst (86-65) staat het vast dat Limburg United in de kwartfinal­es van de playoffs tegen het Spirou Charleroi van Brian Lynch en Kristof Michiels speelt.

Coach Angillis was ondanks de zege niet helemaal tevreden. “Ik vind het verontrust­end wat we op verdedigen­d vlak toonden. In het eerste quarter slikten we 25 punten. We herpakken ons in het tweede kwart en vatten de tweede helft heel goed aan, zowel aanvallend als verdedigen­d. Op die weg moeten we verder bouwen.” De wedstrijd was amper 13 seconden oud toen Releford en Heath al een fout achter hun naam hadden staan. Deroover - voor de match gehuldigd als MVP van het seizoen bij Luik - opende met driepunter. United antwoordde via Releford en twee bommen van Heath: 3-8 (2'). Drie korven van Desiron hielden de Limburgers op voorsprong (12-18). Met een 8-2 knokten Montgomery, Bojovic en Deroover de thuisploeg langszij (20-20). Spicer en vooral Harris bezorgden de bezoekers opnieuw een kleine voorsprong bij het einde van het eerste kwart: 25-28.

Twee korven van Delalieux waarvan ééntje na een knappe insnijbewe­ging, trokken het tweede quarter na een trage start op gang (2732). De wederoptre­dende Rahon hield Luik steeds op een kleine afstand. Kort voor de rust dichtte L'Hoest dan toch het kloofje waarna Bojovic vanop de vrijworpli­jn de gelijkmake­r scoorde: 44-44.

Limburg United tapte na de kampwissel verdedigen­d duidelijk uit een ander vaatje, terwijl aanvallend de kanonnen van Rahon en Unruh vuur spuwden. Een 2-15-opener was het resultaat (25' 46-59). Beverly beperkte in zijn eentje de schade (55-64). Beverly weer hij - bracht Luik terug tot 6368 (30').

Beverly drong in het slotquarte­r nog even aan (65-69), maar scores van Rahon en Desiron braken de veer bij de thuisploeg. Delalieux verdween met vijf fouten, maar Releford zette bij 74-89 (37') het grootste verschil op het bord. Joe Rahon keek met een tevreden gevoel terug op zijn comeback. “Ik ben zelf verrast door de goede cijfers, zo kort na mijn blessure. Dat heb ik voor een groot stuk te danken aan onze kinesist die iedere dag 2 à 3 uren met mij werkte. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. De manier van spelen van Luik lag ons ook wel. Zij lieten ons toe om in ons favoriete spel te komen.”

QUARTERS: 25-28, 19-16 (44-44), 19-24 (63-68), 19-24.

LUIK: 26/61 shots (waarbij 7/20x3), 23/28 vrijworpen. DEROOVER 7+10, JORDAN 0+0, PENNINCK 4+2, BEVERLY 1+17, BOJOVIC 7+3, Harris 0+0, Montgomery 9+2, Hazard 2+2, Cebasek 2+0, L'Hoest 12+0.

HUBO LIMBURG UNITED: 36/67 shots (waarbij 10/24x3), 10/14 vrijworpen. RAHON 6+15, HEATH 6+0, DESIRON 7+7, RELEFORD 6+11, UNRUH 3+12, Mukubu 0+0, Baptista 0+0, Giancateri­no 2+0, Delalieux 4+0, Hertay 0+0, Spicer 5+1, Harris 5+2.

?? FOTO RL ?? Marvelle Harris (23) gaat de strijd aan met Gerald Beverly.
FOTO RL Marvelle Harris (23) gaat de strijd aan met Gerald Beverly.