Het Belang van Limburg

(Titel)dromen zijn bedrog

- Jo TREKELS

De meeste dromen zijn bedrog. Zeker als je Halle-Gooik kruist. Hasselt hield gisteravon­d lang gelijke tred met de titelverde­diger, maar ontwaakte vanochtend toch met een 0-1 achterstan­d in de play-off finale. Gelko moet nu twee keer gaan winnen in het Pajottenla­nd om alsnog kampioen te worden. Hallo, Marco Borsato?

Geen eenrichtin­gsvoetbal dit keer, zoals dat in drie van de vier eerdere confrontat­ies (lees: nederlagen) dit seizoen wel het geval was. Hasselt startte bedeesd, maar knokte tweemaal terug uit een achterstan­d. Man-invorm Christian Ortiz kapte zijn mannetje uit en werkte met veel gevoel af. Landgenoot Lolo ook al alomtegenw­oordig - legde 15 seconden voor de pauze de 2-2 op de knikker van Reda Dahbi. De Alverberg genoot. Lekkere eerste helft.

“We speelden een fantastisc­he match”, vond coach Carmelo Nieddu. “We verdedigen scherp één-tegen-één en geen ploeg heeft het hen zo moeilijk gemaakt. We hebben kansen gehad om zelfs op voorsprong te komen, maar we moesten ook héél veel geven. Zij blijven wisselen zonder te verzwakken en je zag de kracht uit ons team trekken.”

Zonder echt te wervelen voerden de bezoekers de druk op in deel twee. Hasselt kwam er nog amper uit, al zag manager Theo Geladi een rode kaart en geen gele voor een handsbal van Zaramello buiten zijn cirkel. Niet zo volgens ref Lemal. Uiteindeli­jk was het pivot Fernandao die de sterke Lahraoui vloerde van kortbij. De ex-vedette van Barcelona, lange tijd out dit seizoen, had ook al de openingsgo­al aangeteken­d en zorgde nog voor een assist. Geen ritme, wel routine. 2-4, boeken toe! Definitief? “We mogen trots zijn op onze prestatie”, besloot Nieddu. “Nu wordt het wel een moeilijk verhaal. We moeten nu twee keer winnen in het hol van de leeuw en dit is echt een mokerslag.”

Tot overmaat van ramp is Anes Beslija geschorst vrijdag. Dromen is nu bidden.

HASSELT: Lahraoui, Lolo, Dahbi, Adnane, Martinus, Beslija, Ortiz, Harram, Arbaoui, Hachem, El Admi, Murataj.

HALLE-GOOIK: Zaramello, Grello, Leitao, De Bail, Galan Carsi, Leo, Teixeira, Bissoni, Fernandao, Dujacquier, Cordier, Vandenheed­e. DOELPUNTEN: 7’ Fernandao 0-1, 14’ Ortiz 1-1, 15’ Teixeira 1-2, 20’ Dahbi 2-2, 34’ Fernandao 2-3, 35’ Leo 2-4.

GELE KAART: Beslija, Fernandao, Teixeira, Zaramello.

SCHEIDSREC­HTERS: Lemal - Vrijens. TOESCHOUWE­RS: 700.

 ?? FOTO HBVL ?? Hasselt moet nu twee keer gaan winnen in het hol van de leeuw.
FOTO HBVL Hasselt moet nu twee keer gaan winnen in het hol van de leeuw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium