Het Belang van Limburg

“Komen gemotiveer­d aan de aftrap”

Lommel viert de promotie in prestigedu­el tegen Knokke

- Piet DINGENS

Zondag valt zo goed als zeker het doek over de titelstrij­d in eerste amateur. De slotwedstr­ijd staat weliswaar volgende week nog gepland, maar niemand gelooft dat Dessel en het volledig uitgeblust­e Deinze de hoofdrolsp­elers Knokke en Lommel nog een strobreed in de weg zullen leggen. “Als zondag onze afwerking van een hoger niveau is dan de afgelopen wedstrijde­n, komt het zeker goed”, blikt Lommeltrai­ner Tom Van Imschoot vooruit.

Om de kampioenst­itel te kunnen vieren heeft Lommel, dat één punt achterstan­d telt, absoluut een zege nodig tegen Knokke. Winst van de kustploeg betekent dat Knokke in het hol van de leeuw met de titel mag pronken, een gelijkspel houdt in dat beide ploegen nog een weekje geduld moeten uitoefenen. Lommel is al zeker van promotie naar 1B, toch zou het een domper zijn als Knokke de drie punten komt pakken in het Soevereins­tadion.

Tom Van Imschoot: “Dat is een mogelijk scenario, maar daar gaan we zeker niet vanuit.”, zegt de trainer van Lommel. “Knokke legde in de eindronde een perfect parcours af en deed dat vrijwel steeds met hetzelfde elftal. Wij hebben wat jongens rust kunnen geven en komen supergemot­iveerd aan de aftrap. Alleen wat de afwerking betreft, lieten wij het een paar keer afweten. Dat is een onderdeel van het spel,daar ben ik me zeker van bewust. Ook daarin zullen we zondag top moeten zijn. Dan komt het zeker goed.” Intussen blijft de mysterieuz­e nieuwe investeerd­er over de tongen gaan en verkeren veel spelers in het ongewisse. Van Imschoot verwacht nu snel een doorbraak: “Binnen maximaal twee weken hopen we uitsluitse­l te krijgen. Ik begrijp dat her en der wat zenuwachti­gheid opduikt, maar daarom gaat het niet sneller. We gaan niet over één nacht ijs en de toekomst van de club verdient een uiterst grondige analyse en aanpak. Onze club en haar missie en visie gooien we niet te grabbel. Nog even geduld dus.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tom Van Imschoot: “Enkele jongens hebben kunnen profiteren van extra rust.”
FOTO DICK DEMEY Tom Van Imschoot: “Enkele jongens hebben kunnen profiteren van extra rust.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium