Het Belang van Limburg

“Nu zes op zes pakken”

Coach Meykens weet wat Herk FC te doen staat na verlies

- Jos CASTERMANS

Herk FC is met een nederlaag in het Oost-Vlaamse Kalken in mineur aan de interprovi­nciale eindronde begonnen. Voor het team van coach Meykens staat er meteen veel druk op de ketel. “Als we op de slotdag nog willen meedoen, moeten we maandag tegen Oostkamp en donderdag in Veltem zes op zes halen”, weet Meykens.

De Herkse coach spreekt van een zure nederlaag in Kalken. “Meteen een penalty tegen en nog rood vóór de rust.”

Meykens wil de beslissing­en van de ref niet aanvechten. “Het heeft geen zin. Tegenwoord­ig geraakt men er met de hulp van de VAR zelfs vaak niet uit. Voor mij was het een 50 procent-penalty. We leden balverlies, drongen aan en de speler van Kalken liet zich heel slim vallen. Nadien had de ref ons een penalty voor handspel kunnen toekennen, maar dat gebeurde niet. De rode kaart van Vaes vind ik oliedom. Hij heeft de ploeg in de steek gelaten. Gwen had eerder al terecht geel gekregen voor een fout, maar dan ging hij later in discussie met een speler van Kalken en gaf een duw. Dat iemand van 18 jaar zich op die manier laat vangen, kan ik nog begrijpen, maar ik begrijp het niet van een man met zoveel ervaring.” “Nu, we hebben ons zelf in de problemen gebracht. Kalken startte veel agressieve­r dan wij en als er bij de rust 3-1 op het bord stond, hadden we niks te vertellen. Een donderspee­ch natuurlijk tijdens de rust en daarna hebben we een schitteren­d Herk gezien. We kregen herhaaldel­ijk compliment­en van de thuisaanha­ng, maar daar koop je niks mee. We namen risico’s en de 2-2 zat er zelfs nog in, maar het lukte niet. Ik ervaar dit als een gemiste kans, want Kalken is een ploeg die gewoon de lange bal hanteert en knokt.”

Oostkamp

“We hebben nog een kans, maar dan moeten we Oostkamp kloppen. Zij worden de favoriet op de eindzege genoemd en hebben een zeer goede voorhoede. Dat hebben ze met die zeven goals tegen Veltem meteen laten zien. Wij spelen nu al met het mes op de keel.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kristof Meykens: “We zitten al met het mes op de keel.”
FOTO JEFFREY GAENS Kristof Meykens: “We zitten al met het mes op de keel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium