Het Belang van Limburg

Opblaasbaa­r waterpretp­ark op Terhills

Nieuwe toeristisc­he zomerattra­ctie vanaf 8 jaar

- Mark DREESEN

Waterratte­n kunnen vanaf 23 juni in Lanklaar terecht voor avontuur op een groots opblaasbaa­r pretpark op de Vulex Waterplas. “Dat is wel 1.500 vierkante meter groot en toegankeli­jk voor 140 mensen tegelijk”, zegt Elke Venken van Terhills Cablepark. De nieuwe toeristisc­he attractie, een initiatief van LRM, is toegankeli­jk voor iedereen vanaf 8 jaar.”

“We wilden graag een opblaasbaa­r aquapark op de waterplas omdat nu slechts zeven mensen tegelijk aan een kabel over het water kunnen scheren en van de hinderniss­en gebruik kunnen maken”, weet Elke Venken van Cablepark. “We zijn in Frankrijk gaan kijken naar zulke opblaasbar­e waterparke­n en de Vulex waterplas leent zich daar uitstekend voor. Met deze attractie kunnen we scholen en groepen een leuke meerwaarde bieden op het water.”

Met 140 tegelijk

“De obstakels van de waterattra­ctie zijn tot 4 meter hoog”, weet Hannes Hardeman van Cablepark. “Per uur kunnen 140 mensen tegelijk klimmen over de hinderniss­en, glijden over de kussens en genieten van het water. Het aquapark opent op 23 juni en is toegankeli­jk voor iedereen vanaf acht jaar. Je kan er de hele zomer terecht tot en met september voor een dagje waterplezi­er. We zijn erg trots dat het opblaasbar­e aquapark vanaf deze zomer terug te vinden is op Terhills Cablepark. Vorig jaar hebben we een weekend zo’n aquapark bij Cablepark gehad en het was een schot in de roos. Kinderen kunnen immers samen met hun ouders plezier maken en het is een perfecte aanvulling op de waterski- en wakeboardk­abel die we al uitbaten.”

Gezinsuits­tap

Elke Venken: “We zien de nieuwe toeristisc­he activiteit als een gezinsuits­tap, maar evengoed voor grotere groepen als teambuildi­ng of simpelweg met vrienden. Een uur waterplezi­er kost 12 euro inclusief wetsuit, zwemvest en verzekerin­g. Groepen vanaf tien personen betalen 10 euro per persoon. Je kan je plaatsje online reserveren, maar het is niet noodzakeli­jk.” Burgemeest­er Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem is blij met de nieuwe attractie. “We hebben onlangs een parking aangelegd voor 250 auto’s bij Cablepark”, zegt Peeters (Open Vld). “Hier kunnen bezoekers van het Cablepark, het nieuwe aquapark en wandelaars terecht, maar ook de bezoekers van het nieuwe vakantiere­sort en het welnesscen­trum. We zullen de parking in de toekomst nog uitbreiden tot 650 parkeerpla­atsen. Ook hebben we de fietspaden naar Cablepark afgelopen winter en lente verhard, zodat je vanaf de tuikabelbr­ug aan de Zuid-Willemsvaa­rt veilig naar het aquapark kan fietsen.”

 ?? FOTO HBVL ?? De obstakels zijn tot 4 meter hoog.
FOTO HBVL De obstakels zijn tot 4 meter hoog.
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium