Het Belang van Limburg

Froidmont duwt lijst Rood Groen, Beenders dan toch op de vijfde plaats

-

Niet Vlaams parlements­lid Rob Beenders maar wel schepen Michel Froidmont zal in oktober de lijst Rood Groen Hasselt duwen. “Ik ga me maximaal smijten om Marc Schepers als lijsttrekk­er te steunen”, zegt de zeventiger.

Froidmont is met zijn 72 jaar de éminence grise van het schepencol­lege, maar ook in oktober gaat hij er nog volop voor als lijstduwer. Lang leek het nochtans alsof die plaats voor Rob Beenders weggelegd zou zijn, maar Beenders neemt opnieuw een plaats in de hogere regionen van de lijst in: plaats vijf. “Net als in het parle- ment ga ik ook in Hasselt ijveren voor meer fiscale rechtvaard­igheid, vooral bij de groeiende groep alleenstaa­nden en kleine gezinnen. Dat moet een speerpunt worden in het Hasselts beleid. En ik ga me volledig inzetten om onze ambitie waar te maken: we willen de grootste partij in Hasselt blijven.”

Kans voor de jeugd

De plaatsjes boven Beenders zijn voor Rood Groen al een tijdje bekend: Marc Schepers gaat op plaats één voor de sjerp, OCMWvoorzi­tter Brigitte Smets staat tweede. Schepen Joost Venken bekleedt de derde plaats, gemeente- raadslid Derya Erdogan de vierde.

Ondertusse­n hebben ook de andere zetelende sp.a-leden hun plaatsje gevonden: Valerie Del Re op acht, Kevin Schouterde­n op negen en Habib El Ouakili op tien. Christa Tuch staat, na 21 jaar gemeentera­ad, haar plaats af aan haar zoon Jelle Pauwels. Hij is 24 jaar en zo een van de jongste kandidaten van de lijst Rood Groen Hasselt. Jelle woont in Tuilt en is als hoofdleide­r van de KSJ zeer actief in het vereniging­sleven. “Ik heb echt goesting in de Hasseltse politiek en wil de stem van de jongeren laten horen de volgende zes jaar.”

 ??  ?? Michel Froidmont, Marc Schepers en Rob Beenders.
Michel Froidmont, Marc Schepers en Rob Beenders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium