Het Belang van Limburg

“Zo mooi dat hij meteen ook een clublied voor ons mag schrijven”

Volkszange­r Eugene Verheyen (72) bedenkt promotieli­ed voor Lommel SK

- Geert VAN BAELEN

Al van kindsbeen is de 72-jarige Eugene Verheyen fan van Lommel SK. En nu de ploeg zeker is van een promotie naar het profvoetba­l, componeerd­e hij een lied dat nu zondag tijdens de thuiswedst­rijd tegen Knokke door het Soevereins­tadion zal schallen. “We zijn er zo blij mee dat we Eugene willen vragen om een echt clublied voor Lommel te schrijven”, reageert manager Greet Vanbrabant.

een carrière bij de spoorwegen leeft Eugene zich al heel wat jaren uit in muziek en jodelen. Samen met zijn identieke tweelingbr­oer Frans luistert hij onder andere feestjes en ontspannin­gsmomenten in rusthuizen op. Maar het lied voor Lommel SK is zijn eigen verdienste waarvoor hij inspiratie haalde over de grens. “Ik volg ook PSV Eindhoven een beetje en was vorige maand aanwezig bij hun kampioenen­viering. De massa in het Philips Stadion zong een eigen versie van ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, een liedje van John de Bever. Dat is een voormalige Nederlands­e voetballer die zanger is geworden. Ik besloot een Lommelse variant te maken waarin ik verwijs naar onze spelers, de clubkleure­n en het groeiende vertrouwen. Steven Lambert uit Hasselt, die gespeciali­seerd is in karaoke, heeft een studiovers­ie ingezongen omdat mijn eigen stem door een verkoudhei­d en het vele jodelen niet sterk genoeg bleek.”

Hymne

“We zijn ontroerd en heel blij met wat Eugene voor ons heeft geschreven. Toen hij drie weken geleden het lied kwam voorstelle­n in mijn kantoor, was het nog echt een kampioenen­lied”, reageert manaNa ger Greet Vanbrabant van Lommel SK. Maar in tegenstell­ing tot promotie is de kampioenst­itel pas een feit na een overwinnin­g tegen Knokke nu zondag. “Dus vroegen we hem de tekst toe te spitsen op de promotie. En dat heeft hij zo geweldig gedaan dat het zondag zeker zal klinken tijdens ons promotiefe­est. En tot de nieuwe competitie zullen we op dit lied heel veel plezier maken. Tegen dan willen we Eugene vragen om een echt clublied te verzinnen, want een echte tijdloze hymne hebben we niet.”

Drankbonne­n

Eugene is ontroerd door de vraag. “Onderstree­p dat ik hier niks mee verdien. Dit is een liefdeslie­d voor de club waar ik bijna mijn hele leven voor supporter. Ik heb wat drankbonne­n gekregen voor zondag, daar ben ik al heel blij mee.”

→ Bekijk het filmpje over het promotieli­ed

van Eugene op www.hbvl.be

 ?? FOTO GVB ?? Eugene Verheyen is al van kindsbeen af supporter van Lommel SK.
FOTO GVB Eugene Verheyen is al van kindsbeen af supporter van Lommel SK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium