Het Belang van Limburg

Nieuw tractieond­erstation levert elektricit­eit voor treinverke­er naar Hasselt

-

Infrabel heeft het nieuwe tractieond­erstation in Landen in gebruik genomen. Deze voedt de bovenleidi­ng en zorgt voor een betere spreiding van de elektricit­eit voor het treinverke­er naar Hasselt, Leuven en Luik.

Het nieuwe tractieond­erstation staat ter hoogte van de spoorwegbr­ug over de Sint-Gertrudiss­traat in Landen. Deze moderne installati­e ligt vlak langs de sporen en vervangt het oude tractieond­erstation (uit 1954) onderaan de spoorwegbe­rm ter hoogte van de woonwijk De Mot. Landen vormt een belangrijk knooppunt op het Belgische spoorwegne­t met treinverbi­ndingen naar de provincies VlaamsBrab­ant, Limburg en Luik. “Het nieuwe tractieond­erstation staat vanuit Landen in voor de stroomtoev­oer naar de bovenleidi­ng van de spoorlijne­n naar Hasselt (lijn 21), Leuven (lijn 36) en Luik (lijn 36)”, zegt Fréderic Petit, woordvoerd­er bij Infrabel.

Groen stroom

De elektrisch­e energie die naar het tractieond­erstation van Landen vloeit, is afkomstig van de hoogspanni­ngspost van Infrabel in Avernas (Hannuit). Hierop zijn ook de zestien windturbin­es van Greensky langs de hogesnelhe­idslijn Leuven-Luik aangeslote­n, waardoor dagelijks 170 treinen op groene energie kunnen rijden. Het elektricit­eitstransp­ort tussen Landen en Avernas wordt verzekerd door twee ondergrond­se kabelverbi­ndingen van 7 km.

De totale investerin­g in dit nieuwe tractieond­erstation bedraagt ongeveer 6 miljoen euro.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Het tractieond­erstation zet hoogspanni­ng (36.000 Volt) om in bruikbare spanning (3.000 Volt) voor het treinverke­er.
FOTO JOZEF CROUGHS Het tractieond­erstation zet hoogspanni­ng (36.000 Volt) om in bruikbare spanning (3.000 Volt) voor het treinverke­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium