Het Belang van Limburg

Jasper loopt op wolkjes

- Raymond DE CONDÉ

In de voorlaatst­e ‘Liefde voor Muziek’ is het maandag de beurt aan het repertoire van

VILVOORDE -

Jasper Steverlinc­k (42), de zanger met de engelenste­m die jarenlang met de groep Arid optrad

“Ik kende dit programma niet”, zegt hij. “Maar het was de fijnste ervaring die ik in jaren heb meegemaakt.”

definitief voor een solocarriè­re koos. “Van de artiesten kende ik alleen Sarah en Gert Bettens van K’s Choice omdat we met Arid wel eens hun voorprogra­mma speelden. En Helmut Lotti was ik wel eens tegengekom­en in een platenwink­el in Merelbeke.”

In 2002 had de Gentenaar een enorme hit met ‘Life on Mars’, dat toen op nummer 1 stond in de Ultratop. Recenter scoorde hij met ‘Here’s To Love’, met dank aan de tv-spotjes van ‘Music for Life’, waarin het nummer te horen was. Zijn nieuwste solo-album ‘Night Prayer’ haalde de hoogste positie in de Ultratop van de albums en staat nu, na acht weken, op de vierde plek. Hij maakte het album met Jean Blaute als producer. Eerst werkte hij daarvoor samen met Jake Gosling, de ontdekker van Ed Sheeran. Hij was daar niet tevreden over. “Ik had het gevoel dat het te vol gestoken was voor de emoties die nodig waren. Ik wilde mezelf beperken want dat maakt je creatiever. Als het dan overeind blijft, is het vaak tijdloos.”

Engeland

Hij heeft een Engelstali­g management en verblijft als songschrij­ver vaak in Engeland. “Daar is veel meer werk voor een schrijver. Ik doe er ook studiowerk voor andere artiesten. Hier werk ik samen met Silvy De Bie, een gevolg van ‘Liefde voor Muziek’.”

Sexy

en zes jaar geleden

Silvy waagt zich aan een klassieker, ‘You Are’, uit 2002. “Mijn favoriete Arid-song”, klinkt het. Ze verbaast haar collega’s alweer, met een stoute en sexy versie. Ook Coco Jr. kiest voor een Arid-nummer, ‘Seven Odd Years’, waar hij een vleugje reggae aan toevoegt. Niels Destadsbad­er kiest voor ‘If You Go’, waar hij een Nederlands­e versie van maakt, ‘Als Je Gaat’, die misschien opnieuw in de Ultratop belandt.

K’s Choice maakt van het recente liedje ‘That’s Not How Dreams Are Made’ een Franstalig­e versie, ‘Je Ne Rêve Plus De Toi’. Helmut Lotti koos ‘I Need Your Love’, eveneens uit het album ‘Night Prayer’. “Ik had het idee om het nummer even hoog te zingen als jij, wat enorm moeilijk is. Dus zij die gaan sterven, groeten u”, aldus Lotti. Sharon keert ten slotte terug naar 2015 en brengt een symfonisch­e versie van de radiohit ‘Things That I Should Have Done’. Jasper sluit zelf af met zijn interpreta­tie van ‘This House Is Empty Now’ van Elvis Costello en Burt Bacharach. “Ik heb dit altijd al eens willen zingen, maar op optredens kwam het er nooit van. Dit is het ideale moment.” Tijdens Jaspers cover wordt het muisstil in de studio en pinken zowel Sharon als Silvy een traantje weg.

 ??  ?? ‘Liefde voor Muziek’, VTM, maandag, 20.35 uur
‘Liefde voor Muziek’, VTM, maandag, 20.35 uur
 ?? FOTO VTM ?? Jasper Steverlinc­k: “Deelnemen aan ‘Liefde voor Muziek’ was de fijnste ervaring die ik in jaren heb meegemaakt.”
FOTO VTM Jasper Steverlinc­k: “Deelnemen aan ‘Liefde voor Muziek’ was de fijnste ervaring die ik in jaren heb meegemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium