Het Belang van Limburg

“Tour de Suisse is nu mijn nieuwe doel”

-

Ciao Tim! Je startte zaterdag niet meer in de Giro nadat je sukkelde met een keelontste­king en opkomende bronchitis.

“Klopt, maar intussen gaat het alweer veel beter. Ik had vooral even rust nodig, denk ik.”

“Al na de reis van Israël naar Sicilië voelde ik me alsof ik niet voldoende slaap kon inhalen”, verklapte je.

“Ik heb tijdens de Giro een paar slechte nachten gehad en daar ben ik nooit volledig van hersteld. Ik ben nogal gevoelig voor een gebrek aan slaap. Vooraf verwachtte ik dat ik de tweede en derde week op mijn best zou zijn - na de klassieker­s wilde het op training maar niet vlotten - maar wat bleek? Net in week één beschikte ik over de beste benen. Daarna is het duidelijk bergaf beginnen gaan.”

Nog een geluk dan dat je in die eerste week raak wist te schieten.

“Precies. Ik had uiteraard graag een tweede etappe gewonnen. Maar de kansen werden schaars. In de slotweek lag er enkel op woensdag een winstkans in het verschiet. Het was een beetje een atypische Giro dit jaar. Vluchters blijven precies nooit vooruit.”

Hoe ziet jouw week er nu uit?

“Vandaag is de laatste van mijn vijf rustdagen. Als ik wil fietsen, mag dat. Maar het moét niet. Vanaf donderdag begin ik weer hard te trainen in functie van de Ronde van Zwitserlan­d, waarin ik ook voor een zo goed mogelijk algemeen klassement wil gaan. De Tour de Suisse is minder zwaar dan de voorbije edities, maar nog altijd lastiger dan een Parijs-Nice. Er moeten redelijk veel kilometers tegen de tijd gereden worden. Ik zal de komende weken daarom meer op mijn tijdritfie­ts te spotten zijn dan gewoonlijk.”

Welke zijn jouw daaropvolg­ende doelen?

“Ik hoop dus op goeie benen in Zwitserlan­d en wil die vervolgens meenemen naar het BK in Binche. Ook al is het parcours niet zwaar, een BK is altijd lastig omdat er zo hard gekoerst wordt. Daarna gaat de riem er even af. Deelname aan de Tour de Wallonie is nog een vraagteken. Maar in de BinckBank Tour, het Canadese tweeluik en Lombardije wil ik er weer staan. En in het WK natuurlijk!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium