Het Belang van Limburg

Vandaag meer dan 2.200 jobs in de aanbieding op jobbeurs in C-Mine

-

GENK - In samenwerki­ng met Jobat.be en VDAB, organiseer­t uw krant vandaag op C-Mine in Genk de grote Jobbeurs Limburg. Zo’n 50 organisati­es en bedrijven zijn er aanwezig om minstens 2.228 openstaand­e jobs in te vullen. “Wellicht zijn het er nog een pak meer. Nog nooit hebben we dergelijk hoge cijfers gehaald”, zegt Maikel Van Geert van Jobat.be.

De economie draait op hoge toeren en dat vertaalt zich ook in het groeiend aantal vacatures bij de bedrijven en andere organisati­es. En dat weerspiege­lt zich dan weer in het ongekend hoog aantal jobs die de 50 deelnemend­e bedrijven en organisati­es van Jobbeurs Limburg vandaag trachten in te vullen op C-Mine in Genk. “De bedrijven en organisati­es zoeken verschille­nde profielen”, zegt Maikel Van Geert van Jobat. “Uiteraard veel technische profielen en ingenieurs, maar ook volk voor de zorgsector, administra­tieve mensen, IT’ers en mensen voor transport en logistiek. Om er maar een paar te noemen. De jobbeurs richt zich niet enkel naar werkzoeken­den en jongeren die straks afstuderen, maar ook naar werkenden die met het idee spelen om eens van een andere job te gaan proeven.”

Inschrijve­n

Bij de deelnemend­e organisati­es horen bedrijven zoals Aperam, Danone, Carglass, H.Essers, Scania, Greenyard, Punch Powertrain, Alro, Vandersand­en en Lidl, maar ook de federale politie, Familiehul­p, Jessa en ZOL. Mensen die willen langskomen op de beurs, kunnen zich daarvoor best op voorhand (gratis) inschrijve­n. Op deze manier kunnen ze hun contactgeg­evens en zelfs hun cv meteen verbinden aan hun inschrijvi­ng. Zo worden ze nog snel- ler gevonden door de deelnemend­e bedrijven. Ter plaatse inschrijve­n is ook altijd mogelijk.

 ?? FOTO HBVL ?? Zo’n 50 organisati­es en bedrijven zoeken naar potentiële werknemers op de Jobbeurs Limburg.
FOTO HBVL Zo’n 50 organisati­es en bedrijven zoeken naar potentiële werknemers op de Jobbeurs Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium