Het Belang van Limburg

Recordomze­t voor ICT-bedrijf Cegeka

-

HASSELT - De Limburgse Cegeka Groep heeft voor het veertiende jaar op rij zijn omzet zien groeien. Cegeka boekte in 2017 een omzet van 440 miljoen euro, tegenover 414 miljoen euro in 2016.

2017 was een belangrijk jaar voor het Limburgse ICT-bedrijf dat inmiddels 44 procent van zijn omzet in het buitenland realiseert. In september stapte de investerin­gsmaatscha­ppij Gimv in het kapitaal van Cegeka en vorige week werd bekendgema­akt dat op 1 januari 2019 Stijn Bijnens de LRM verlaat om André Knaepen als CEO van Cegeka op te volgen. Met Yin Oei kreeg ook de Belgische tak van Cegeka een nieuwe topvrouw.

Cegeka sloot het vorige boekjaar af met een omzet van 440 miljoen euro en boekte een operatione­le winst van 30,5 miljoen euro. De operatione­le winst groeide daarmee met 21 procent, goed voor een licht gestegen marge van 9,9 procent. De organische groei, met andere woorden zonder overnames, bedroeg 24 miljoen euro. NSI, de Waalse dochter van Cegeka, deed vorig jaar twee overnames. NSI was goed voor een omzet van 52 miljoen euro, maar als dit jaar de twee overnames worden meegereken­d, wordt dat 70 miljoen euro.

Cegeka blijft ook dit jaar inzetten op innovatie en talent. In de Cegekascho­ol, waarbij Cegeka zelf mensen met een diverse achtergron­d opleidt tot IT’er, studeerden zo’n 30 mensen af. Cegeka wil bovendien investeren in nieuwe technologi­eën,

zoals blockchain.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? André Knaepen
FOTO SERGE MINTEN André Knaepen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium