Het Belang van Limburg

De werken van Devroe

Anderlecht-manager zit aan zeven transfers en wil er nóg vier

- Frank BUYSE

Terwijl Coucke het hele huis vernieuwt, handelt en verhandelt manager Luc Devroe naar lieve lust. Gisteren ook weer. In: Milic en Musona samen voor meer dan 5 miljoen euro overgenome­n van Oostende. En het Servische supertalen­t Adzic, voor 800.000 euro weggehaald bij Belgrado. En uit: Spajic, verkocht aan Krasnodar voor 7 miljoen euro. En dan zijn er nog de dossiers-Deschacht, Kara, Teo, Trebel… Devroe spreekt duidelijke taal.

“Luc is redelijk voltijds bezig”, grijnsde Coucke tijdens zijn State of the Union. Zal wel, de hele scoutingsc­el van Anderlecht is al danig afgebouwd. “Ik begrijp niet hoe je met 16 mensen kan werken, waarbij 7 of 8 spelersmak­elaars”, blaast Devroe. “En ik zie ook niet in dat je een spelersmak­elaar vast factureert…” Hij heeft ook daardoor wel zijn handen vol: er moet een nieuwe beloftentr­ainer worden aangetrokk­en, er moet een oplossing worden gezocht voor huurlingen Doumbia, Iseka, Badji, Faes. En vooral, zijn hoofdbekom­mernis: er moet nogal worden verkocht (Chipciu en Obradovic…), gescout en vooral gekocht. Want Devroe, ex-aannemer, bouwt een nieuw Anderlecht. Middenveld­er Makarenko, flankaanva­ller Abazaj en verdediger Cobbaut zijn al vastgelegd. Middenveld­er Nkaka, die pas eind volgend seizoen van Oostende naar Anderlecht verhuist, tellen we niet mee.

Gisteren werden naast de komst van centrale verdediger Antonio Milic en aanvaller Knowledge Musona, allebei overgenome­n van KV Oostende en een contract van vier jaar, ook die van de 19-jarige Servische flankaanva­ller Luka Adzic (Rode Ster Belgrado) geofficial­iseerd. En werd bevestigd dat de optie op Kenny Saïef werd gelicht. Dat maakt al zeven. En er moeten er nog vier of vijf volgen. In principe twee verdediger­s, een middenveld­er, als Trebel toch zou vertrekken, een flankaanva­ller en een diepe spits. Intussen ziet de werf Devroe er momenteel zo uit.

DOELMANNEN “Sels niet sowieso nr 1”

Volgens Engelse bronnen is een overeenkom­st in de maak, Matz Selz wordt overgenome­n van Newcastle. Maar volgens Devroe zal hij wel weer de concurrent­ie moeten aangaan met Frank Boeckx. “Die heeft afgelopen weken bewezen dat hij er op 18 juni weer zal staan. Hij ligt nog twee jaar onder contract, als hij zich goed verzorgt, kan Frank misschien nog vijf jaar keepen. En wie zegt dat hij sowieso nummer 2 zal zijn als hij 100 % fit is? Hij werd toch kampioen met Anderlecht? En bovenop nummer drie Boy de Jong kijken we misschien nog uit voor een vierde, Belgische keeper.”

VERDEDIGIN­G

“Of Deschacht blijft, hangt af van hoeveel er nog gaan”

“Uitgaande van het systeem van Hein hebben we achterin en voor op de flanken Najar, Appiah, Saelemaeke­rs (onderhande­lt over een contractve­rlenging, nvdr.), Cobbaut, Saïef en Amuzu. Door het vertrek van Spajic moet er na het aantrekken van Milic nog zeker één centrale verdediger bijkomen. Want Dendoncker is eerder beloofd een vertrek niet in de weg te staan. Leander moét van ons niet vertrekken, maar in zijn hoofd is het duidelijk. Het is nu een kwestie van de juiste club en de juiste prijs, we zijn met verschille­nde clubs aan het onderhande­len. Wat Kara betreft, is het afwachten. Of Deschacht blijft, zal afhangen van hoeveel verdediger­s er komen of weggaan.”

MIDDENVELD “Goeie kans dat

Trebel blijft”

“Centraal hebben we Trebel, Ger- kens, Kums, Makarenko, Lokonga en Kayembe. Met Trebel (die wilde/mocht vertrekken, nvdr.) wordt momenteel onderhande­ld over een contractve­rlenging. Ik heb niet de indruk dat hij per se wil vertrekken. Dat hij nu voor drie weken op vakantie is vertrokken, geeft dat ook aan. Maar als hij vertrekt, wordt hij vervangen, dat is zeker.”

AANVAL “Musona heeft that

touch of genius”

“Op de flanken hebben we Adzic, Musona, Abazaj en Morioka. Onyekuru zal niet blijven, neen. Maar het verhaal Markovic is nog niet afgelopen. Hij kon fysiek maar één op de twee matchen aan, maar voor de juiste prijs blijft hij interessan­t. Daar moet zeker nog “iets” bij. Of twee zelfs. We volgen alvast de Braziliaan Carlos Eduardo (21) van Goias, jawel. De scoutingsc­el volgde Adzic al twee jaar, dacht dat hij onhaalbaar was voor Anderlecht. Moet je net tegen mij zeggen. (grijnst) Hij heeft alle kwaliteite­n van een moderne aanvaller: een goede vrije trap, een versnellin­g…. Hein was al langer fan van Knowledge, die dat tikkeltje genialitei­t heeft dat Anderlecht dit seizoen sinds het vertrek van Hanni miste. Er moet vooral ook nog een diepe en scorende spits bijkomen. Het is afwachten of Thelin en Teo na het WK terugkeren, dat zal afhangen van vraag en aanbod. En het moet een certitude zijn. De Argentijns­e topscorer Facundo Ferreyra (27) van Shaktar Donetsk is een optie, jawel.”

STANDARD

Bolingi naar Antwerp - Standard heeft Jonathan Bolingi (23) verkocht aan Antwerp. De Congolese spits werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Moeskroen en scoorde zeven keer. Hij levert zo’n 1,8 miljoen euro op en tekent voor vier seizoenen op de Bosuil. (bfa, gegy)

Stage in Nederland - Begin juli trekken de Rouches op stage in Nederland. Op donderdag 21 juni staat de jaarlijkse business meeting gepland. Dan worden ook de shirts van het seizoen 20182019 bekendgema­akt. (bfa)

STVV

Bart Janssens hoofdtrain­er bij

Geel - Bart Janssens, afgelopen seizoen nog beloftentr­ainer bij STVV, wordt de nieuwe hoofdcoach van het eerste elftal in Geel. Janssens kreeg op Stayen te horen dat er geen plaats meer was voor hem bij de tweede ploeg van de Kanaries, hij verhuist nu naar de eerste amateurlig­a. (gus)

AA GENT

Limbombe tekent voor drie jaar

- Stallone Limbombe (27), de oudere broer van Club Bruggespel­er Anthony Limbombe, trekt van Antwerp naar AA Gent. Hij tekende een contract voor drie seizoenen. (vdm, ssg)

KV OOSTENDE

Leya Iseka op weg naar

Oostende - RSC Anderlecht is van plan om spits Aaron Leya Iseka (20) te verhuren aan KV Oostende. Het broertje van Michy Batshuayi speelde afgelopen seizoen bij Zulte Waregem. (mg, bfa, jug)

KV MECHELEN

Rob Schoofs verlengt contract -

Rob Schoofs blijft ook de volgende drie seizoenen bij KV Mechelen. De 24-jarige middenveld­er, ex-STVV en ex-AA Gent, blijft Malinwa dus ook in de Proximus League trouw. (b)

UNION

Sloveen Luka Elsner is nieuwe

coach - Niet Yannick Ferrera, maar wel Luka Elsner is de nieuwe coach van 1B-club Union. De 35-jarige Sloveen zette zijn handtekeni­ng onder een contract voor drie seizoenen, met optie op een extra seizoen. Elsner had vorig seizoen het Cypriotisc­he Pafos onder zijn hoede. (b)

LOMMEL SK

Oefenprogr­amma bekend - De play-offs eindigen voor Lommel pas zondag in Deinze, maar het oefenprogr­amma voor volgend seizoen werd al vastgelegd. De trainingen worden hervat op 21 juni. (pidi)

HET PROGRAMMA: Zaterdag 30 juni (15u): Hechtel – Lommel; Woensdag 4 juli (19u) : Heist – Lommel; Zaterdag 7 juli (19u): Spouwen-Mopertinge­n – Lommel; Zaterdag 14 juli (18u): Lommel – STVV (fandag); Woensdag 18 juli (19u): Lommel – Lokeren; Zaterdag 21 juli (19u): Lommel – Patro (in Lutlommel); Vrijdag 27 juli (19u): THES Sport – Lommel; Zaterdag 28 juli (18u): NAC Breda – Lommel

VROUWENVOE­TBAL

Red Flame Tessa Wullaert kan vanavond treble pakken - Unicum in de maak voor Tessa Wullaert (25). De Red Flame kan na de titel en de beker vanavond in de Champions League-finale tegen Lyon met Wolfsburg de treble pakken. (gma)

BUITENLAND

Maurizio Sarri (59) neemt na drie jaar afscheid van Napoli. Carlo Ancelotti wordt de nieuwe trainer van Dries Mertens. *** Argentinië moet het op het komende WK zonder zijn eerste keeper Sergio

Romero stellen. De doelman van Manchester United kampt met een knieblessu­re. (gma, b)

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Luc Devroe stelde gisteren Knowledge Musona, overgenome­n van KV Oostende, officieel voor.
Foto PHOTO NEWS Luc Devroe stelde gisteren Knowledge Musona, overgenome­n van KV Oostende, officieel voor.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium