Het Belang van Limburg

Nieuwe zege, nog geen nieuw contract

Toekomst André Greipel bij Lotto Soudal onzeker

- Werner BOURLEZ/Jan-Pieter De VLIEGER/ Bram VANDECAPEL­LE

En óf André Greipel (35) nog zegehonger heeft. Pas twee weken geleden hervatte de Duitser de competitie na een sleutelbee­nbreuk en gisteren boekte hij in de openingsri­t van de Baloise Belgium Tour zijn derde zege. “Ik ben dan wel einde contract, maar ik wil verlengen bij Lotto Soudal.” Al verlopen de onderhande­lingen moeizaam.

De massaspurt was onvermijde­lijk in Buggenhout. Nadat Lotto Soudal heel de rit onder controle had gehouden, maakte André Greipel het knap af. “Jelle Wallays hield in zijn eentje de kloof met de zes vluchters klein en in de spurt ging het perfect.” Keukeleire, Maes, Sieberg en laatste man De Buyst loodsten de Duitser naar de zege. “Iedere gelegenhei­d om te oefenen met de spurttrein moeten we goed benutten”, zegt Greipel. Met als doel te schitteren in juli. “Natuurlijk kan ik nog ritten winnen in de Tour.”

Lotto Soudal rekende in het voorjaar op de Duitser in de klassieker­s, maar bij een val in MilaanSanr­emo brak hij zijn sleutelbee­n. De timing van die blessure was bepaald slecht, want na dit seizoen is de Duitser einde contract én hij is dan al 36. “Neen, ik ben nog lang niet versleten en ga zeker door. Het liefst wil ik mijn contract verlengen bij Lotto-Soudal. Ik zou er graag mijn carrière afsluiten.” Het management van de ploeg laat weten dat de onderhande­lingen met Greipel lopen, maar dat beide partijen elkaar nog niet hebben gevonden. Hét twistpunt is de contractdu­ur. Hij wil graag een verlenging van twee jaar, maar sponsors en management twijfelen. Ze zijn Greipel zeer erkente- lijk, maar beseffen dat ook een monument - en dat ís Greipel voor Lotto Soudal een houdbaarhe­idsdatum heeft.

Zekerheid vóór of na Tour

Lang wil Greipel niet wachten. Zijn makelaar praat al met andere ploegen, waaronder Bahrain-Merida, en wil zekerheid voor de start van de Tour. Lotto Soudal wacht liever de Tour nog af. De huidige vorm van Greipel speelt wel in zijn voordeel. Als hij vandaag ook wint op de Wandelaar in Knokke-Heist en dat de komende weken blijft herhalen, maken de sponsors van zijn contractve­rlenging misschien wél een prioriteit.

Ik ben nog niet versleten. Het liefst wil ik langer bij Lotto Soudal blijven. Ik zou hier zelfs graag mijn carrière afsluiten

André GREIPEL

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? André Greipel was in Buggenhout sneller dan Riccardo Minali (l.) en veldrijder Tim Merlier (m.).
FOTO PHOTO NEWS André Greipel was in Buggenhout sneller dan Riccardo Minali (l.) en veldrijder Tim Merlier (m.).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium