Het Belang van Limburg

Viviani neemt met vierde zege optie op puntentrui

-

Elia Viviani heeft in de straten van Iseo zijn vierde ritzege in deze Giro geboekt. De Italiaan van Quick Step haalde het voor zijn grootste concurrent Sam Bennett en Niccolo Bonifazio.

Zelfs de intense regenbui vlak voor de aankomst belette Elia Viviani niet om zijn vierde sprintzege te pakken. Hij doet daarmee even goed als Fernando Gaviria vorig jaar. ‘Radio Viviani’ heet de sprinter ondertusse­n in de Gazzetta dello Sport en die reputatie maakte hij helemaal waar op de persconfer­entie na afloop. Na elke vraagt volgt een kleine monoloog: “We waren nerveus voor de start. Beginnen met een klim is gevaarlijk, zeker na een rustdag en een tijdrit. Het duurde lang voor de ontsnappin­g weg was, maar nadien controleer­den Bora en LottoNL-Jumbo. Wij konden een beetje spelen.”

Lead-out Sabatini

“Die vier overwinnin­gen zijn een bevestigin­g van het niveau dat ik dit seizoen haal. Quick Step heeft een ploeg rond mij gebouwd en dat maakt het verschil. Fabio Sabatini was heel tevreden dat hij eindelijk zijn rol als lead-out kon invullen. In Eilat had hij mechanisch­e problemen diep in de finale en in Nervesa della Battaglia kreeg hij een lekke band. Hij wilde eindelijk een bijdrage leveren en dat is nu gelukt.”

Voor de puntentrui heeft Viviani achtenvijf­tig punten voorsprong op Sam Bennett. Rome halen lijkt zo voor de Italiaan te volstaan om de maglia ciclamino binnen te halen.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Viviani is met voorsprong de beste sprinter in deze Giro.
FOTO EPA-EFE Viviani is met voorsprong de beste sprinter in deze Giro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium