Het Belang van Limburg

“Zeer belangrijk­e match”

Domenico D’Arnese geraakt mogelijk tijdig fit

- Jos CASTERMANS

Veel spanning in poule 2, waar nu al geen maximum meer op de tabel prijkt. Park heeft z’n vrije speeldag er al op zitten en neemt het vanavond op eigen veld op tegen Liedekerke (Vl.-Brabant), de tweede in de stand. “Aangezien wij het in Wielsbeke zeer lastig hebben gehad en Liedekerke een betere ploeg zou zijn, verwacht ik me aan een moeilijke wedstrijd”, blikt Park-coach Mertens vooruit.

“Al wil ik er wel rekening mee houden dat in Wielsbeke de omstandigh­eden niet mee zaten. Zo kwamen wij na een busreis van ruim twee uur pas 45 minuten vóór aanvang van de match toe. Nu zijn de omstandigh­eden alvast beter en gaan we voor de overwinnin­g. Want als we winnen, doen we een goede zaak. Ik hoop tot het einde mee te strijden voor de eerste plaats. Op de slotdag komt RC Mechelen naar ons. Dat zou een affiche van betekenis moeten zijn. Zo’n finaleweds­trijd zou lonend zijn.” Mertens moet zonder z’n snelle verdediger Schoofs aan de slag. Hij recupereer­t anderzijds wel Labate. Maar de hamvraag is: wat met D’Arnese? Want met of zonder D’Arnese, voor Park scheelt het qua snelheid en diepgang een slok op de borrel.

D’Arnese: “Ik heb een ontsteking aan de patellapee­s gehad. Ik heb dinsdag onder begeleidin­g van de kinesist apart getraind. Oefeningen gedaan, sprintjes getrokken, verre ballen getrapt. Ik ondervond geen hinder meer. Als mijn laatste test meevalt, zit de kans erin dat ik kan spelen. Of ze mij gemist hebben? Ik hoor links en rechts dat er tegen Wielsbeke veel ruimte lag. Waarschijn­lijk had ik die kunnen benutten. Hoe ik de kansen van Park op promotie inschat? Als wij Liedekerke kloppen, hebben we evenveel kans als de rest. We staan dus voor een zeer belangrijk­e wedstrijd.”

PARK:

Zonder Schoofs (enkel), maar Labate wordt gerecupere­erd. D'Arnese (knie) test.

DE KERN: Jeurgen, Linsen, Pinna, Dominguez, Driesen, Grossi, Tunçkurt, Labate, De Man, Van Hoegee, Vangronsve­ld, Lucassen, Morreale, Geysmans, L. Tsolakidis, D'Arnese (?).

INTERPROV. EINDRONDE POULE 2

PROGRAMMA

19.30u: Wielsbeke - Aalter

20.00u: Park Houthalen - Liedekerke

STAND

2 1

2 1

1 0

1 0

2 0 1 RC Mechelen 2 Liedekerke 3 Aalter

4 Park Houthalen 5 Wielsbeke 1 0 1 1 1 0 1 0 0 1 3-2 2-1 2-2 1-1 1-3 4 3 1 1 1

 ?? FOTO KH ?? Domenico D’Arnese (rechts) op een archiefbee­ld: “Als mijn laatste test meevalt, kan ik misschien spelen.”
FOTO KH Domenico D’Arnese (rechts) op een archiefbee­ld: “Als mijn laatste test meevalt, kan ik misschien spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium