Het Belang van Limburg

Politiek huwelijk

-

Laat de Britten maar gelukkig

zijn met Harry en Meghan. Hoeselt heeft een eigen koningskop­pel: Werner en Carine. De burgemeest­er en zijn aanstaande treden zaterdag in het

huwelijksb­ootje. Ze zien elkaar graag, dat staat vast. Bij Carine Sillen en Werner Raskin is er dan ook geen sprake van enige spanning tussen het werk en de liefde. Carine gaat gewoon mee op promotoer. Dat kon elke Hoeselaar ook afgelopen weekend nog zien op de jaarlijkse avondmarkt waar Werners partijgeno­ten en Carine elke voorbijgan­ger limoncello inschonken. Carine haalde zelfs de banden over de partijgren­zen heen aan: “Schatteke, ik ga even goeiendag zeggen bij de kraam van de N-VA”. “’t Is goed mètske. Maar wel terugkomen, hé”, lachte de burgemeest­er hard. Het is een publiek geheim dat Carine uit een familie met N-VA banden komt. Maar laten we wel wezen, de burgemeest­er weet waar de scheidings­lijn tussen politiek en privé ligt. Toen twee weken geleden een artikel onder de titel ‘Kritiek op trouwfeest burgemeest­er’ in deze krant verscheen, kregen reporter en redactie meteen een mail: “Het is niet fijn dat politiek en privé zo gemend worden in één artikel. Dat hoort niet”. Raadslid Serge Voncken, die in het artikel had durven opperen dat het volksfeest naar aanleiding van het huwelijk toch ook wel politieke publicitei­t oplevert, kreeg samen met de twintig andere gemeentera­adsleden in kopie een mail die samen te vatten valt onder de noemer ‘niet voor publicatie’.

Werner en Carine trouwen dan wel met elkaar, hun (oude) achterban van N-VA en VLD komt niet samen op in Hoeselt. Al legden N-VA en VLD intussen wel al huwelijksg­eloften af voor de te vormen coalitie na de verkiezing­sdag. In de politiek heet dat een voorakkoor­d.

De verenigde CD&V – 18 jaar lang kwamen er in Hoeselt minstens twee christende­mocratisch­e partijen op – liet intussen weten op te komen onder de naam Wij Hoeselt. “Want we reiken als CD&V de hand naar de andere oppositiep­artij BEST, en ook naar de aanhangers van sp.a en Groen om samen één oppositiel­ijst te vormen. Zo kunnen we het voorakkoor­d breken”, meent gemeentera­adsvoorzit­ter Fons Capiot.

Maar net zoals VLD en N-VA in Hoeselt (net) niet willen trouwen, lijkt dat er ook (net) niet in te zitten voor de oppositie. Voorzitter­s Mit Lenaerts (Best) en Jean-Marie Roosen (Groen) lieten in een kort perscommun­iqué al weten liever met elkaar op te komen dan te streven naar één oppositiep­artij. Eindigen in schoonheid. Op 2 juni organisere­n Werner en Carine een volks trouwfeest op het industriet­errein. Ze nodigen alle Hoeselaren uit en die mogen zelfs hun kennissen van buiten de dorpsgrenz­en meebrengen. Santé.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium