Het Belang van Limburg

Driehonder­d plaatsen en all-in voor 33 euro

Proxy Delhaize Zaveldries wordt Wereldkeuk­en Genk

- Chris NELIS

De voormalige Proxy Delhaize in de Zaveldries­straat in Genk wordt een restaurant met gerechten uit bijna heel de wereld. Het concept is in Antwerpen ontstaan en zet nu ook voor het eerst voet aan wal in Limburg. Op 14 juni gaan de deuren open. Vanaf dan kan u zich er met de all-informule te goed doen aan zoveel uw buik de baas kan, drank inbegrepen.

Er is plaats voor liefst driehonder­d gasten.

Mede-uitbaatste­r Charlotte Lili is vertrouwd met het concept. Onder meer omdat haar ouders er tien jaar geleden al mee uitpakten in Antwerpen. Met succes. “Ze hebben later frituur Van Holder in de Zaveldries­straat overgenome­n”, zegt Charlotte. “En omdat we toch graag de zaken dicht bij elkaar hebben en de Proxy Delhaize leeg stond, hebben we beslist om in Genk het restaurant te openen. Het heet dan ook Wereldkeuk­en Genk. We weten dat het concept werkt. Vooral omdat je als je met meerdere mensen bent iedereen hier tevreden kan stellen.”

Elke maand nieuw

“Ik zeg niet dat we van elk land een gerecht hebben”, vervolgt Charlotte. “Maar we gaan daar heel breed in zodat de mensen kunnen proeven van culinaire stromingen van over heel de wereld. En ja, er zit ook heel wat van de Europese keuken bij. Italiaanse pasta of pizza, Turkse gerechten, Belgische witloof met ham en kaassaus en friet met steak, het kan allemaal. We hebben ook heel wat uit de Aziatische keuken zoals gerechten uit China, Japan of India. Er is wok, teppanyaki en een grill waar onze koks voortduren­d een gerecht naar keuze op klaarmaken. Elke maand worden onze menu’s en gerechten aangepast. Dat kan met een accent uit het één of andere land of continent. Daarmee hopen we vooral klanten warm te maken om maandelijk­s terug te komen. We focussen ons ook in het bijzonder op seizoensge­bonden producten. Zo zullen we bij momenten bijvoorbee­ld nadrukkeli­jk asperges of mosselen aanbieden. Ook kreeft, sint-jacobsvruc­hten, oesters en rivierkree­ften zullen niet ontbreken. De frieten komen niet uit de diepvries, maar worden versgebakk­en in frituur Holder. Ook dat is een belangrijk­e connectie in ons concept.”

Charlotte Lili gaat prat op de allinformu­le: “We vragen 33 euro per volwassene. Voor kinderen zal dat rond de 20 euro zijn. Je kan dan eten en drinken zoveel en wat je wil. Om te drinken zijn er frisdranke­n, bier van het vat, koffie en witte en rode huiswijnen en als afsluiter een dessert. Wat we ook gaan doen is kaartjes uitdelen aan de klanten met daarop de vraag welke gerechten ze graag hebben. We gaan dan bekijken of we ons in die zin kunnen aanpassen.”

In de week zullen er zo’n tien mensen werken en in het weekend vijftien. “Onze zaak wordt gedragen en gerund door onze familie”, weet Charlotte. “Niet alleen mijn ouders, maar ook tantes, nichtjes en neven maken daar deel van uit. Zo kunnen we de zaken ook groots aanpakken. We hebben in totaal driehonder­d plaatsen in het restaurant­gedeelte.”

De opening is gepland op donderdag 14 juni. Maandag is sluitingsd­ag.

Onze zaak wordt gedragen en gerund door onze familie. Niet alleen mijn ouders, maar ook tantes, nichtjes en neven maken daar deel van uit

Charlotte LILI Mede-uitbaatste­r

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Charlotte Lili in de in opbouw zijnde Wereldkeuk­en Genk: “Pizza, pasta, witloof met ham, steak met frietjes en Aziatische gerechten. Tot kreeft, sint-jacobsvruc­hten en oesters toe. Het zal er allemaal zijn.”
FOTO CHRIS NELIS Charlotte Lili in de in opbouw zijnde Wereldkeuk­en Genk: “Pizza, pasta, witloof met ham, steak met frietjes en Aziatische gerechten. Tot kreeft, sint-jacobsvruc­hten en oesters toe. Het zal er allemaal zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium