Het Belang van Limburg

DE VROUW DIE VANDOORNE LAAT ZWETEN

De familie De Ferran: dochter Anna als lief, vader Gil als coach

- Van onze verslaggev­er Marc CORNELISSE­N in Monte Carlo

Legt Stoffel Vandoorne zijn lot in handen van de Braziliaan­se familie De Ferran? Dochter Anna stelde hij vorig weekend voor als zijn nieuw lief en vader Gil krijgt hij er gratis bij als een erg aanwezige schoonvade­r. De Indycar-kampioen is immers aangesteld als consultant bij McLaren en moet Vandoorne sneller maken op het stratencir­cuit in Monaco.

‘Make U Sweat featuring Anna

De Ferran’, onder die naam vind je het nieuwe lief van Stoffel Vandoorne terug op YouTube. ‘Make U Sweat’ is een Braziliaan­s dj-trio en blonde Anna zong voor hen het nummer ‘Truth of Dare’ in, dat in Brazilië menige clubganger aan het zweten brengt. Maar sinds enige tijd doet de 22-jarige Anna ook Stoffel Vandoorne zweten. Afgelopen weekend gingen de twee samen een McLaren wegschenke­n op een avond voor aidsonderz­oek. Een dag later postten ze elk een romantisch­e strandfoto vanuit het mondaine Monaco, waar Vandoorne woont (en vandaag ook racet).

Anna De Ferran - geboren in Londen uit een Britse moeder - timmert vanuit Miami aan een carrière als zangeres. In Miami vierde ze ook Nieuwjaar met Vandoorne en enkele andere autoracers uit Europa. De links naar autosport zijn niet ver te zoeken: Anna had eerder een relatie met Indycar-racer Sage Karam en ze is de dochter van Gil De Ferran, gewezen winnaar van de Indy 500 (2003), tweevoudig kampioen in de ChampCar (2000-01) en recordhoud­er van het snelste rondje ooit in de Indycar (gemiddeld 388,5km/u in Fontana). De in Frankrijk geboren Braziliaan vertegenwo­ordigt al jaren Honda in de Amerikaans­e racerij en werd vorig jaar de persoonlij­ke coach van Fernando Alonso bij zijn avontuur in de Indy 500.

Consultant

En zo komen we terug bij McLaren en de dagelijkse beslommeri­ngen van Stoffel Vandoorne. Sinds de vorige GP in Barcelona is Gil De Ferran immers consultant bij het team. Vandoorne: “Gil heeft enorm veel ervaring in de autosport. Hij is nieuw in ons team, in een adviserend­e rol. Hij luistert en geeft technisch advies over de setup. Hij werkt voor het hele team, al staat hij wel heel dicht bij mij.” De Ferran is vooral in de States een grote naam en zijn aanwezighe­id werd aanvankeli­jk vooral gezien als een signaal dat McLaren lonkt naar een Indycar-project. In de F1 is zijn ervaring immers beperkt: de gewezen F3-kampioen testte ooit voor Footwork Arrows, maar viel te licht uit tegenover teammaat Jos Verstappen. Later was hij 2,5 jaar sportdirec­teur bij BAR-Honda, maar dat is al meer dan tien jaar geleden. Vandoorne: “Toch is zijn komst heel positief. Het is verfrissen­d om een frisse kijk van buitenaf te hebben. Veel dingen zijn veranderd sinds zijn tijd in de F1, maar de basis - hoe je mensen moet leiden, hoe je een team moet runnen

- blijft hetzelfde. Gil is heel rechtuit, een man zonder bullshit.”

Vertrouwen terugwinne­n

De vraag is nu of ‘de schoonvade­r’ Vandoorne zover krijgt dat hij Fernando Alonso kan verslaan. Daar heeft Vandoorne immers hoge nood aan, en eerst moet hij daarvoor vertrouwen krijgen in de wispelturi­ge achterkant van de auto. Want zonder vertrouwen kom je op het smalle, onverbidde­lijke stratencir­cuit schromelij­k tekort. Vorig jaar strandde Vandoorne trouwens in de vangrails, zowel in de kwalificat­ies als in de race. Vandoorne: “Vertrouwen is hier inderdaad nog belangrijk­er dan op andere circuits. Je moet exact weten waar je de auto mag plaatsen. Als je meer marge neemt en verder van de muren afblijft, loopt dat heel snel op in rondetijd. Maar de twee testdagen na Barcelona hebben ons veel bijgeleerd. Het gaat in de goede richting, maar het blijft wachten op nieuwe aerodynami­sche onderdelen. Die zijn er nog niet voor Monaco. Maar vorig jaar zijn we hier in Q3 geraakt en het doel moet dit keer zijn om het vierde team te zijn.”

 ?? Foto INSTAGRAM-PHN ?? Links: Stoffel Vandoorne en Anna genieten van een vrije dag in Monaco.
Rechts: vader Gil coacht Fernando Alonso in Indianapol­is.
Foto INSTAGRAM-PHN Links: Stoffel Vandoorne en Anna genieten van een vrije dag in Monaco. Rechts: vader Gil coacht Fernando Alonso in Indianapol­is.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium