Het Belang van Limburg

Trossard blijft bij Genk

Verbeterd contract tot 2021

- Marnik GEUKENS

Ik voel me hier goed, zowel op als naast het veld. Ook de supporters hebben hun rol gespeeld Leandro TROSSARD

Het gaat verbazend goed vooruit bij KRC Genk, waar TD Dimitri de Condé de kern voor volgend seizoen liefst voor de start van de voorbereid­ing wil klaar hebben. Nadat Ndongala werd vastgelegd en Piotrowski aangetrokk­en, werd gisteren met veel poeha een cruciale contractve­rlenging gepresente­erd. Man-in-vorm Leandro Trossard (23), nota bene een vrucht van de eigen, geroemde jeugdacade­mie, bergt zijn internatio­nale droom nog minstens een jaar op en onderteken­de een verbeterd contract tot 2021. “Ik wil hier nog één jaar vlammen.”

Correctie: vooraleer hij nog één jaar wil vlammen, wil Leandro Trossard ook dit seizoen nog één keer vlammen. Zondag met name, wanneer tegen Zulte Waregem het Europees ticket op zak moet worden gestoken. Het is opmerkelij­k dat Trossard niet het resultaat van die wedstrijd afwachtte om de knoop betreffend­e zijn nabije voetbaltoe­komst door te hakken. “Omdat ik me hier goed voel en eens een volledig seizoen alles wil geven”, legt hij uit. “Het liefst mét een Europese campagne, daar willen we zondag voor zorgen.”

Wat heeft je over de streep getrokken?

Trossard: “Ik ben heel blij met het voorstel dat de club me gedaan heeft. Ook de supporters hebben hun rol gespeeld, ze zijn me altijd blijven steunen. Ik voel me hier goed, zowel op als naast het veld. En ik wil hier eindelijk eens een volledig seizoen op het veld staan. In een sterke ploeg, daar wordt volop werk van gemaakt.”

Dat is de laatste stap, die je hier nog moet kunnen zetten. Misschien kan je zo de interesse van de grote clubs in Europa wekken.

“Van mezelf weet ik dat ik een heel jaar een hoog niveau kan halen. Jammer genoeg ontbolster­de ik vorig seizoen pas na Nieuwjaar en zorgde een vervelende blessure ervoor dat ik me dit seizoen alleen in play-off 1 kon manifester­en. Volgend jaar wil ik een heel jaar lang vlammen.”

Om daarna afscheid te nemen met een trofee?

“Dat zou het allermoois­te scenario zijn. Voor iedereen.”

Je tekende een nieuw contract tot 2021, met een optie op nog een extra seizoen. Je gaat na een straffe seizoensta­rt dus niet in januari, of laat staan augustus, overstag voor een bod van een Europese topclub?

(lacht) “Dat is niet de bedoeling. Of het initiatief moet van KRC Genk komen, als ze een bod van 25 miljoen willen aanvaarden. Nee, ik wil het volgende seizoen afmaken, dan zien we wel opnieuw wat op ons afkomt.”

Hebben de onderhande­lingen lang geduurd?

“De eerste gesprekken dateren van enkele weken geleden. Zondag zijn mijn manager Josy Comhair en de club tot een akkoord gekomen.”

Zodat je een rustige zomer tegemoet gaat.

“Geen telefoontj­es, ditmaal. Niet piekeren over mijn toekomst. Drie weken rust met de familie om er daarna opnieuw in te vliegen.”

Je geduld om je carrière stap voor stap uit te bouwen, siert je. Maar vrees je niet dat het je kansen op een selectie voor de Rode Duivels verkleint? Bijna alle spelers uit de selectie spelen in het buitenland.

“Ik ben er zeker van dat ik mijn kans kan afdwingen, als ik mijn topniveau een poos kan aanhouden. Dat ik in België voetbal mag geen beletsel zijn. Leander Dendoncker is er toch ook bij?”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium