Het Belang van Limburg

Zestiger belandt onder betonnen wand

Breeënaar Freddy Savelkoul (67) overleeft arbeidsong­eval niet

- Philip PERGENS/Alain TRAPPENIER­S

De 67-jarige Freddy Savelkoul uit Bree is donderdag bij een arbeidsong­eval in Aarschot om het leven gekomen. De zestiger stond op de werf van een nieuw tuincentru­m in Aarschot toen hij onder een betonnen prefabwand terechtkwa­m. Voor het slachtoffe­r kwam alle hulp te laat. Freddy werkte bij het bedrijf van zijn familie, Lesaco. Zij blijven verslagen achter.

Het dramatisch­e ongeval speelde zich af op de werf van het nieuwe tuincentru­m Oh’Green aan de Diestseste­enweg in Aarschot. De 67-jarige Breeënaar Freddy Savelkoul was daar aanwezig voor het bedrijf Lesaco toen hij om onbekende reden plotseling een betonnen prefabwand op zich kreeg. Voor de zestiger kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. Meteen na het arbeidsong­eval werd de hele werf stilgelegd. Op vordering van het parket stapten de dienst Welzijn op het werk, de wetsdokter en het gerechteli­jk lab ter plaatse af. Tot in de late namiddag onderzocht­en speurders de plaats van het incident. Alles wijst op een spijtig arbeidsong­eval. “Maar ook voor ons is de oorzaak van het ongeval nog onduidelij­k”, vertelt woordvoers­ter Anne Dockx van de Willemen Groep. In opdracht van zusteronde­rneming Cosimco was het Breese familiebed­rijf Lesaco met enkele medewerker­s aan de slag op de werf. “Willemen Groep betreurt dit voorval ten zeerste en is vastbeslot­en de mogelijke oorzaken van dit voorval te achterhale­n. We wensen in de eerste plaats ons medeleven te uiten naar de familie en vrienden van het slachtoffe­r”, luidt het nog bij het bouwbedrij­f.

Familiebed­rijf

Het montagebed­rijf Lesaco ligt op het industriet­errein aan de Zuid-Willemsvaa­rt in Bree en werd in 1985 opgericht door Leon Savelkoul. Hij was de broer van Freddy. Die werkte mee in de familiezaa­k die onder meer gespeciali­seerd is in het monteren van staalstruc­turen en prefab betoneleme­nten. Huidig Lesaco-zaakvoerde­r Ronny Savelkoul, een neef van het slachtoffe­r, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie. De verslagenh­eid bij de familie is dan ook groot.

 ?? FOTO ATB ?? Het slachtoffe­r was aan de slag op de werf van Oh’Green in Aarschot voor het Breese familiebed­rijf Lesaco.
FOTO ATB Het slachtoffe­r was aan de slag op de werf van Oh’Green in Aarschot voor het Breese familiebed­rijf Lesaco.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium