Het Belang van Limburg

25.000 euro voor tip over gestolen oldtimer

-

In de Lindestraa­t in Veldwezelt is donderdag een Porsche Carrera oldtimer gestolen door uitgekookt­e dieven. “De loodzware Dodge RAM pick-up, die in de garage voor de Porsche geparkeerd was, stond ’s ochtends gewoon dwars over de weg. En mijn rode Porsche was verdwenen. Een gouden tip is me 25.000 euro waard”, aldus eigenaar Frans Kovacs.

“De dieven zijn over het metalen hek geklommen en hebben zich dan via de binnenkoer toegang verschaft tot de garage”, vertelt Frans Kovacs (61). “Om aan de Porsche te geraken moesten ze eerst de 2,5 ton zware Dodge RAM buiten krijgen, want die stond er pal voor geparkeerd. Hoe ze dat gedaan hebben, blijft een raadsel, want de automaat van de pick-up stond in parkeersta­nd. Daar is zonder sleutel geen beweging in te krijgen.”

“Tegen 4 uur kwam iemand aanbellen om te melden dat er een auto dwars over de straat stond. De weg was volledig geblokkeer­d. Ik wist niet wat ik zag. De elektrisch­e poort stond open en de Porsche was verdwenen”, vertelt echtgenote Isy (70).

New York

De rode Porsche Carrera Cabrio is een bijzonder gegeerde auto. Destijds was het de eerste 911 die leverbaar was met een automatisc­he versnellin­gsbak. “Bijna vier jaar lang heb ik gezocht om een type 964 in goede staat te vinden. Uiteindeli­jk kon ik dit exemplaar in New York op de kop tikken. Drie jaar geleden heb ik hem naar Nederland gehaald en vervolgens naar België. De oldtimer uit 1991 is zo’n 80.000 euro waard”, zegt Frans.

De dieven zijn volgens hem ook geen gewone straatjong­ens. “Zo geruisloos deze twee sterk beveiligde auto’s in beweging te krijgen, dat vergt vakmanscha­p. Ook onze twee dobbermann­en hebben niks gehoord. Ik loof dan ook een beloning van 25.000 euro uit voor wie een tip geeft die leidt tot de aanhouding van de dieven en het terugvinde­n van de Porsche”, aldus Frans.

Rond 4 uur kwam iemand aanbellen om te melden dat mijn Dodge dwars over de Lindestraa­t stond. De dieven hadden die eerst uit de garage geduwd

eigenaar Frans KOVACS

X Wie een tip heeft, kan mailen naar isy1@telenet.be of contact opnemen met de politie.

 ?? FOTO JOGE ?? De oldtimer is 80.000 euro waard.
FOTO JOGE De oldtimer is 80.000 euro waard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium