Het Belang van Limburg

“Leuk om jongens nog eens terug te zien”

- Sven CLAES

De dood of de gladiolen. KRC Genk kan zondagavon­d het seizoen met een positieve noot beëindigen door Zulte Waregem voor eigen publiek over de knie te leggen. Inzet: een ticket in de tweede voorronde van de Europa League. Al zullen ex-Genkies Brian Hamalainen en Sandy Walsh erop gebrand zijn om stokken in de Genkse wielen te steken.

“We zijn tegen Lokeren met een gigantisch­e boost van het veld gestapt”, glunderde bankzitter Walsh. “Maar we kampen toch ook met de nodige vermoeidhe­id. Iedereen is diep moeten gaan. Hopelijk recuperere­n we snel, zodat we vol voor de overwinnin­g kunnen strijden. Het zal een speciale wedstrijd worden. Je speelt tenslotte niet elke week voor een Europees ticket. We gaan er alleszins met een gezonde portie agressivit­eit en de juiste mentalitei­t naartoe.”

Walsh was tussen 2011 en 2017 werkzaam in de Luminus Arena. “Ik zal altijd een speciale band met Genk hebben. Ik kreeg er destijds mijn kans op het hoogste niveau. Hamalainen is één van de beste linksachte­rs van België, maar het spreekt voor zich dat ik hoop te spelen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor eigen publiek is KRC Genk altijd favoriet. Ze speelden goed voetbal in play-off 1. Met kleppers als Trossard en Pozuelo zal het niveau hoog liggen. Ik zal mijn ploegmaats raad geven hoe hen te bekampen. Het is leuk om de jongens nog eens terug te zien. We zijn altijd contact blijven houden.”

Geschorste Bongonda speelt

Vandaag behandelt de Geschillen­commissie overigens het beroep van Zulte Waregem tegen de twee wedstrijde­n schorsing (waarvan één met uitstel) die het parket voorstelde voor de rode kaart van Theo Bongonda. Als de straf behouden blijft, gaat Essevee in hoger beroep, waardoor Bongonda zondag in de finale in Genk altijd zal kunnen spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium