Het Belang van Limburg

Vrijzinnig Ontmoeting­sCentrum viert haar vrijwillig­ers

Ingestuurd door Lies Vanmuysen

-

Zoals veel vzw’s steunt de werking van het Vrijzinnig Ontmoeting­sCentrum (VOC) grotendeel­s op vrijwillig­ers. Een welgemeend­e 'merci' aan al die mensen is dus zeker op zijn plaats. Als bedankje organiseer­de het centrum een feest voor al haar vrijwillig­ers.

“Het Vrijzinnig Ontmoeting­sCentrum organiseer­t verschille­nde activiteit­en: van een repair café over groepsgesp­rekken tot kunsttento­onstelling­en. Nu het centrum haar twintigste verjaardag viert, vonden we het tijd eens grondig stil te staan bij al deze vrijwillig­e inbreng”, vertelt voorzitter van het centrum Tony Vaelen. “Pas toen drong tot ons door op hoeveel vrijwillig­e inbreng wij mogen rekenen: meer dan vijftig mensen zetten zich op regelmatig­e basis in bij ons. Kleine kanttekeni­ng hierbij is dat er deze keer alleen naar de activiteit­en van het VOC gekeken werd. Als we naar de gehele vrijzinnig­e gemeenscha­p in Hasselt kijken, met alle vereniging­en en diensten, komen we ongetwijfe­ld aan een drievoud van dat aantal.”

De avond was een gezellig samenzijn met lekkere hapjes en drankjes, geweldig fijne (vrijwillig­e) muziek van John Joris, Patrick Bonckaert en Erik Debny en Hasseltse woordkunst­enaar Jee Kast voerde een op maat geschreven performanc­e-tekst op. “Dat al deze mensen zich thuis en welkom voelen in dit centrum was de hele avond lang merkbaar”, klonk het bij medeorgani­sator Lut Machiels. “Het was vast en zeker een feest!”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium