Het Belang van Limburg

Kon. Virga Jessemanne­nkoor en Jongerenko­or Mavelle brengen schitteren­d concert

Ingestuurd door Jos Dessers

-

Op de vooravond van Pinksteren brachten het Koninklijk Virga Jessemanne­nkoor en Jongerenko­or Mavelle het Lenteconce­rt ‘Look at the World’ in een nagenoeg volle Virga Jessebasil­iek. Het geheel werd in de juiste muzikale banen geleid door PieterJan Gerrits die de vaste dirigent van beide koren is terwijl de begeleidin­g aan de piano in goede handen van Paul Steegmans was.

De avond werd feestelijk ingezet met het Canticorum Julibo van G.F. Händel waarna Philippe Rotsaert het concert in het kort toelichtte. Daarna werden bekende en minder bekende liederen van J. Worp, A. Alabieff, S. Schwartz, K. Jenkins, D. Schutte & A.B. Sherman en M. Rizza vertolkt.

Dimensie

Afwisselen­d werden deze door het mannenkoor en het jongerenko­or gebracht, elk met hun eigen klankkleur. Maar als beide koren samen zongen, gaf dit een vollere dimensie aan de muziek. Voor het eerst werden ook vijf Marialiede­ren uitgevoerd, gecomponee­rd door Pieter-Jan Gerrits op teksten van Philippe Rotsaert.

Staande ovatie

Tot slot volgde een gezamenlij­ke uitvoering van het mooie ‘Look at the World’ van de Britse componist John Rutter. Hierna bedacht het enthousias­te publiek de dirigent en beide koren met een langdurig applaus zodat een bisnummer niet achterwege kon blijven. Ook daarna hernam het applaus dat al vlug tot een staande ovatie uitgroeide. Hoeft het gezegd dat Karolien Verhelst en Philippe Rotsaert, respectiev­elijk voorzitter van Jongerenko­or Mavelle en van het Kon. Virga Jessemanne­nkoor, en uiteraard ook dirigent Pieter-Jan Gerrits, terecht trots waren op de puike zangpresta­ties van de koorleden.

Wie meer informatie wenst of interesse heeft om koorlid te worden kan contact opnemen met bob.joosten@skynet.be van het Kon. Virga Jessemanne­nkoor, of jongerenko­or.mavelle@gmail.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium