Het Belang van Limburg

Studenten UCLL stellen resultaten zorgtechno­logische cases voor

Ingestuurd door Niels Aerden

-

Op dinsdag 16 mei presenteer­den de studenten van Hogeschool UCLL, Luca School of Arts, Zuyd Hogeschool, CECOTEPE en Espace Qualité Formation van de Provincie Luik de resultaten van de zorgtechno­logische cases waaraan zij samen met leerlingen van het secundair onderwijs en in samenwerki­ng met zorginstel­lingen en bedrijven werkten.

Gaande van de ontwikkeli­ng van een wandelparc­ours voor personen met dementie, over de realisatie van een gepersonal­iseerde Polypill machine, tot de bouw van een prototype inductieko­okplaat voor personen met een visuele, verstandel­ijke of motorische beperking: al deze zorgtechno­logische cases werden door leerlingen en studenten uit de EUREGIO uitgewerkt tot innovatiev­e oplossinge­n op maat van de eindgebrui­ker.

Marc Vos, directeur Interreg V-A Euregio Maas-Rijn, begon treffend: “Ik doe mijn speech in het Nederlands, de presentati­e is in het Engels en de simultaanv­ertaling is in het Frans.” Het internatio­nale karakter van het project zorgt samen met de wisselwerk­ing tussen onderwijs en onderzoek voor een veelbelove­nde mix aan boeiende studentenp­rojecten over de grenzen heen.

Zorg van de toekomst

Multidisci­plinaritei­t, Euregional­e mobiliteit, creatie van technologi­sche zorginnova­ties en het voorbereid­en van studenten en leerlingen voor de Euregional­e arbeidsmar­kt staan centraal in het grensovers­chrijdend project Techno- logy in Healthcare Education (THE!) waarbij studenten worden opgeleid voor de zorg van de toekomst. En wat brengt die toekomst? Projectlei­der Bart Jacobs van UC Leuven-Limburg vat bondig samen: “Ik droom van een opleiding Zorgtechno­logie.”

THE! is een driejarig project en kwam tot stand dankzij de financiële steun van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn en de Provincies Limburg, Luik en Nederlands Limburg.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium