Het Belang van Limburg

Einde van een tijdperk

-

De afgelopen weken is in de studio’s van Radio VRD hard gewerkt om de technische installati­e te vervangen door een nog betere versie die de kwaliteit nog meer ten goede komt. Tijdens deze periode waren er geen gepresente­erde programma’s dus ook geen ‘Etalage’ en ‘Het stof eraf’ op zondagmidd­ag. Als je deze column leest, zullen er al verschille­nde programma’s terug gepresente­erd worden. Het medialands­chap is veranderd en lokale radio VRD heet nu Regio Radio VRD.

Hasselt, Diepenbeek en Tongeren vormen nu één grote groep met elk hun eigen uitzending­en. Tijdens een gesprek met enkele mensen van de beheerraad werd mij gevraagd of ik mijn lokaal infoprogra­mma wilde uitbreiden met Hasselt erbij. Radio VRD heeft ook gekozen voor muziek van de jaren 90 en 2000 en alle programma’s volgen de playlisten van de sturing. Info over Diepenbeek brengen, betekende al veel werk, Hasselt erbij nemen zag ik niet zitten. Ook de beperking van muziekkeuz­e botste met de creativite­it die ik kon leggen in mijn uitzending­en. Daarom heb ik besloten, samen met mijn technicus Luc, te stoppen als medewerker. Voor alle duidelijkh­eid: ik respecteer de keuze en de visie van de radio, het is zeker geen vechtschei­ding en ik wens hen alle succes toe!

Na 28 jaar zal 10 juni, mijn duizendste ‘Etalage’, ook de laatste zijn. In de Plak zal vanaf 14 uur een shownamidd­ag starten met artiesten die te gast waren in ‘Etalage’. Dit gaat niet rechtstree­ks op antenne, maar wordt wel opgenomen en achteraf zullen er delen van worden uitgezonde­n.

Bij deze wil ik alle beheerrade­n van de voorbije periode bedanken voor hun inzet, dankzij hen kon ik een fijne hobby beoefenen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium