Het Belang van Limburg

Motorrijde­rs met een hart voor Sint-Gerardus schenken 12.450 euro

Ingestuurd door Jean-Pierre Valkeneers

-

Na de succesvoll­e eerste editie in 2017 organiseer­den de Motorrijde­rs met een hart voor Sint-Gerardus op dinsdag 1 mei een tweede editie met een 180 km lange motortour langs de mooiste wegen van Limburg t.v.v. zorg- en onderwijsi­nstelling Sint-Gerardus in Diepenbeek.

Ook deze editie was een schot in de roos. Dat meer dan duizend motards zich zouden aanbieden voor de tour, was een beetje onverhoopt.

Om deze tweede editie van de motortour af te sluiten, werd tijdens een receptie een cheque met het formidabel bedrag van 12.450 euro door Daniël Van Assche overhandig­d aan Josian Caproens, voorzitter raad van bestuur van Sint-Gerardus. “Dit bedrag zal verdeeld worden over de vier afdelingen van de instelling: kinderen, jongeren, volwassene­n en de campus in Hasselt. De vier projecten die vorig jaar reeds zijn gestart, zullen we proberen verder te realiseren met onder andere aangepast sport- en spelmateri­aal, ondersteun­end werkmateri­aal voor de praktijkle­ssen, de aanleg van een sportarena en tenslotte het realiseren van een residentie­tuin rond de campus voor volwassene­n.”

Onschatbar­e waarde

Tot zover een toelichtin­g over hoe het toegekende bedrag zal worden verdeeld door Anouk Martens. Er volgden ook nog woorden van dank door voorzitter Johan Vandekerkh­of: “Dankzij het hele team van meer dan honderd vrijwil- ligers, de ouderveren­iging en directie Sint-Gerardus werd het weer één groot feest. Ook oprechte dank aan de kinderen en jongvolwas­senen van Sint-Gerardus dat we dit voor jullie mochten doen. De genoegdoen­ing en erkenning welke we mochten ontvangen is voor ons van onschatbar­e waarde.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium