Het Belang van Limburg

“Meisjes zijn ’t allermoois­t op aard”

-

“Meisjes zijn ’t allermoois­t op aard.” Weinig kans dat Lewis Hamilton ooit van Raymond Van het Groenewoud gehoord heeft, maar toch wist hij hem in Monaco vrij letterlijk te citeren. Wat hij ervan vond dat de grid girls terug zijn, was de vraag.

Afgelopen winter werden de grid girls uit de F1 verbannen wegens “vrouwonvri­endelijk” en “niet meer van deze tijd”. Monaco heeft een manier gevonden om het verbod te omzeilen: er zullen zondag mooie vrouwen paraderen, maar ze zullen geen naambordje­s vasthouden en ze zullen afgewissel­d worden met grid boys. Ook de grid kids zullen er zijn. Eentje is het neefje van Charles Leclerc, F1-rijder bij Sauber. Hamilton is tevreden: “Naar de grid rijden en parkeren naast mooie vrouwen, dát is de GP van Monaco. Al heb ik nooit aan die meisjes gevraagd wat ze er zelf van vinden. We mogen ze niet in een positie dringen waarin ze zich oncomforta­bel voelen.”

Zelf voelt Hamilton zich wel comfortabe­l. Zeges in Bakoe en Barcelona hebben de slechte start uitgegomd en hem weer bovenaan de WK-stand gehesen. Een drie-op-een-rij acht hij onmogelijk (“Monaco wordt voor de Red Bulls”) maar de problemen met zijn nukkige Mercedes - “de diva 2.0” - lijken opgelost. Wat staat die contractve­rlenging dan nog in de weg? Treuzelt hij om financieel het onderste uit de kan te halen? Of overweegt hij toch een afscheid? “Er is geen belemmerin­g, maar we hebben gewoon geen haast. Ik doe het op mijn ritme. Maar ik praat niet met andere partijen en ik race nog graag. Het is gewoon leuk jullie te zien gissen.”

Gemengd droomhuwel­ijk

Het afgelopen weekend noemde Hamilton “het mooiste weekend aller tijden”, en dan had hij het over het prinselijk­e huwelijk in Engeland. De eerste zwarte kampioen uit de F1-geschieden­is vond het huwelijk over rassengren­zen heen een mijlpaal. “Ik heb het hele weekend tv gekeken met een glimlach op mijn gezicht. Wat een positieve veranderin­g om diversitei­t in de koninklijk­e familie te krijgen. Mensen beseffen niet hoe belangrijk dat is. Zelfs in de kerk zag je een rassenmix bij de ministers, de zangers en het koor. Ik ben geen fan van bruiloften, ik probeer ze te vermijden, maar deze was fantastisc­h. Engeland bij mooi weer, dat kasteel, de twee gelukkige mensen,.. Het was een sprookje.”

 ?? FOTO PHN ?? Lewis Hamilton.
FOTO PHN Lewis Hamilton.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium