Het Belang van Limburg

“Nu beslissend­e stap zetten”

Park Houthalen na 3-2-zege tegen Liedekerke mee op kop in interprovi­nciale eindronde

- Frederik BAETEN

Park Houthalen doet volop mee voor de promotie naar derde amateurlig­a. Park pakte na een moeilijke eerste helft en een sterke tweede helft de scalp van Liedekerke (3-2) en staat zo op een gedeelde leiderspla­ats in poule 2. Man van de match Domenico Grossi met twee goals. Grossi:“Zondag willen we een beslissend­e stap zetten naar poulewinst.”

Een ware zondvloed boven Houthalen-Oost stond garant voor een aangename start. De wedstrijd was nog geen kwartier bezig of Grossi kon dom balverlies van Allonsius op het middenveld maximaal afstraffen.Park ging na die treffer meer behoudend voetballen en dat liet Liedekerke toe om in de match te komen. Trainer Thieu Mertens:“Liedekerke had in de competitie overal controle, maar tegen teams die in de organisati­e voetbalden, verloren ze bijna altijd. Dat hebben we in het achterhoof­d gehouden.” Toen Jeurgen ongelukkig een bal moest lossen, was Verhavert er als de kippen bij om de 1-1 te maken. De thuisploeg was even met verstommin­g geslagen en slikte na een nieuwe defensieve aarzeling de 1-2. Park reageerde prompt. Op een corner kopte De Man staalhard de 2-2 binnen.

Uitblinker Grossi

Na rust leek Liedekerke het laken naar zich toe te trekken. Smismans en Verhavert lieten mooie kansen op de 2-3 liggen, maar op een ondertusse­n zwaar veld toonde Park karakter en nam het de regie weer over. Na een heerlijke rush over links presenteer­de Grossi de goed gevolgde D’Arnese een dot van een kans. Net naast. Dan doe ik het zelf, moet uitblinker Grossi gedacht hebben en op assist van De Man, maakte hij de 3-2. In een prangend slot miste Smismans de kans op de gelijkmake­r, maar kreeg ook Park nog een paar mooie kansen. Uitblinker Grossi was lovend over de tweede helft van zijn team. “Wat een karakter hebben we getoond na een moeilijke eerste helft. We gaven twee doelpunten weg, maar toch vochten we ons nog naar de zege. Nu zondag willen we met een zege in Aalter een grote stap naar de poulezege zetten.” PARK HOUTHALEN: Jeurgen, Pinna, Driesen, Grossi (89’ Dominguez), D’Arnese (81’ Vangronsve­ld), Tunçkurt, De Man, Geysmans, Labate, Van Hoegee, Lucassen.

LIEDEKERKE: Monné, Bronselaer, De Kegel, Allonsius, Desaegher, Verhavert, Verleysen, Smismans, Kundi (85’ Van Rossem), Vandervoor­de, Cordier.

DOELPUNTEN: 13’ Grossi 1-0, 33’ Verhavert 1-1, 35’ De Kegel 1-2, 36’ De Man 2-2, 70’ Grossi 3-2 SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen. TOESCHOUWE­RS: 300 (frba)

 ?? FOTO DD ?? Park zette Liedekerke niet zonder moeite opzij, dat bewijst dit duel tussen De Man en Van de Voorde.
FOTO DD Park zette Liedekerke niet zonder moeite opzij, dat bewijst dit duel tussen De Man en Van de Voorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium