Het Belang van Limburg

“We mogen niet opgeven”

Vergalt Hasselt nieuw titelfeest Halle-Gooik?

- Jo TREKELS

Zit de jaargang 2017-2018 er straks op? Of krijgen we ‘verlenging­en’ op maandag? Gelko Hasselt heeft de sleutel in handen. Ofwel stunt het vanavond (21.15u) in Halle-Gooik en dwingt het een belle af in de play-off-finale. Ofwel vieren de Pajotters hun vierde landstitel op een rij en de dubbel.

Afgelopen vrijdag lag Hasselt knock-out tegen het canvas. 2 tegen 4. Gelko voelde dat er meer in zat, zeker omdat de titelverde­diger “zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde”, dixit manager Lieven Baert.

“We hebben hen door onze sterke prestatie even doen twijfelen en wankelen”, analyseerd­e Hasseltcoa­ch Carmelo Nieddu. “Maar we hebben ook veel gegeven. De terugmatch wordt een moeilijk verhaal…”

Geen tien minuten later krabbelde hij al recht. “We gaan een goeie pot spelen en zien waar het schip strandt”, zei Nieddu. Zijn realistisc­he, maar strijdvaar­dige houding kreeg gisteren navolging.Topschutte­r Ibrahim Adnane, die deze week net naast de Gouden Schoen pakte: “We mogen niet opgeven. We niet zo ver gekomen om het nu al lost te laten. We weten dat Halle-Gooik favoriet is maar de bal is rond. We gaan uit van onze eigen kwaliteite­n en 100 procent voor de overwinnin­g.”

Hol van de leeuw

Dries Lahraoui beaamt. “Het zal supermoeil­ijk worden, want Anes Beslija is geschorst en we móeten nu echt winnen. Deze match is nog belangrijk­er dan de thuismatch. Maar natuurlijk geloven we erin, anders moet je thuisblijv­en. Tweemaal winnen in het hol van de leeuw, wie wil dat nu niet”, knipoogt de doelman.

Eerlijk is eerlijk: de sterren staan niet erg gunstig. Halle-Gooik verloor dit seizoen welgeteld één duel in eigen land, eind september tegen Charleroi. Alle andere won het, zoals nu al vijf keer tegen Hasselt. Thuis is Halle-Gooik foutloos. En toch is de titelverde­diger op zijn hoede. “Ja, we willen het graag meteen afmaken”, onderstree­pt Lieven Baert. “Maar Hasselt is een goeie ploeg en heeft het ons heel lastig gemaakt. Dat gaan ze zeker opnieuw doen.”

X

 ?? Foto SVDI ?? Zilveren Schoen Ibrahim Adnane (achteraan) en ploegmaats willen de titelstrij­d nog niet staken.
Foto SVDI Zilveren Schoen Ibrahim Adnane (achteraan) en ploegmaats willen de titelstrij­d nog niet staken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium