Het Belang van Limburg

Virginie Matterne wil dat jongeren blijven plakken in Limburg

- Jozef CROUGHS

Virginie Matterne (21), uit SintTruide­n is de nummer twee voor de Open-Vld Provincier­aadslijst in het district Hasselt-Genk-SintTruide­n. Met een opmerkelij­ke affichecam­pagne in Leuven trapte ze donderdag haar campagne op gang onder de slogan ‘Blijven Plakken voor Limburg’.

Als jongste kandidaat op de provincier­aadslijst heeft Virginie één actiepunt dat ze centraal in de verf wil zetten: ervoor zorgen dat jongeren blijven plakken in Limburg, ook na hun studies. Op de affiche leunt Virginie op een pot confituur. “Het is een knipoog naar mijn achternaam Matterne, ook al is die anders geschreven dan het beroemde confituurm­erk. Maar confituur is ook zo’n typisch Haspengouw­s product en het kleverige karakter ervan verwijst naar mijn slogan ‘Blijven Plakken’. Het mag een beetje fun zijn, niet?” glimlacht Viriginie. “Jongeren kiezen na hun studies te vaak voor een job in Brussel of in Antwerpen, terwijl er in Limburg voldoende kwalitatie­ve jobs zijn. Werken in Limburg heeft ook zijn voordelen. Zo werk je dichtbij huis, vermijd je files en help je ook economisch onze provincie vooruit. Ik vind dat wij best een beetje meer chauvinist­isch mogen zijn voor Limburg. Het is de jongste provincie, wat een economisch voordeel is en potentieel biedt. Op voorwaarde dat jongeren ook durven kiezen voor Limburg. Ook wil ik dat onze jongeren in Limburg blijven wonen. Dat onze bouwgronde­n en woningen in Limburg ook een stuk goedkoper zijn dan in de rest van Vlaanderen, is mooi meegenomen.” “De vlucht van jongeren naar Brussel, Gent of Antwerpen is vaak ingegeven door een hoger loon. Maar dat verschil wordt verwaarloo­sbaar als je het vergelijkt met de langere reistijd en de vele files. De braindrain in onze provincie moet stoppen en ook het provincieb­estuur moet daarin een actieve rol spelen. En daarvoor wil ik mij ten volle wil inzetten”, besluit Virginie.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Aan de campus van de UCLL in Heverlee en op de Oude Markt in Leuven startte Viriginie Matterne haar campagne.
FOTO JOZEF CROUGHS Aan de campus van de UCLL in Heverlee en op de Oude Markt in Leuven startte Viriginie Matterne haar campagne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium