Het Belang van Limburg

Bekend Poeskaffee wordt Très Belge

Uitbater overdekt binnenkoer Café Café voor ‘nieuwe’ buren

- Dirk JACOBS

Maxim Willems, in Hasselt bekend van Café Café, neemt nu ook het al een tijdje gesloten Poeskaffee op de Botermarkt over. “Zaterdag opent de zaak er voor één dag tijdens ‘Live in Hasselt’”, vertelt Willems. “Daarna willen we er vanaf 1 juni, tijdens het WK en de zomermaand­en, een pop-upzomerbar van maken, onder de noemer Belgium-Belgium. Dat geeft ons tijd om tijdens die periode Café Café in de Meldertstr­aat te verbouwen.”

“Terwijl we in Poeskaffee onze pop-upbar uitbaten, gaan we in Café Café onze binnenkoer overdekken. Dat doen we samen met projectont­wikkelaar Vestio, die erlangs het project Books optrekt”, vertelt Willems. “Zo blijft het geroezemoe­s van de pratende mensen gevangen onder het dak. Café Café opent dan opnieuw tegen de septemberf­oor. Dan maken we weer tijd om het huidige Poeskaffee te verbouwen. Zo hoeft niemand van ons personeel tijdens de verbouwing thuis te blijven. We zullen zelfs extra volk nodig hebben.”

Typisch Belgisch

“Om de andere terrassen tijdens de zware werken aan Poeskafee te sparen, wachten we daarmee tot na de zomer”, gaat Willems verder. “Dan werken we naar een compleet nieuwe zaak toe die de naam Très Belge zal krijgen. We willen vooral onze eigen economie steunen en bepaalde wereldbeke­nde uitvinding­en of personen die uit ons landje komen in de verf zetten. Alles in de zaak zal typisch Belgisch zijn. Van de inrichting over glazen en borden tot de muziek en gerechten. En waar het mogelijk is voegen we daar nog een touch of Limburg aan toe. Je zal er bijvoorbee­ld Gentse Waterzooi kunnen eten in een bord van Berghoff, met licht van Kreon, met op de achtergron­d muziek van Stromae of Deus en met een heerlijk Belgisch biertje.

Geluidsove­rlast

Volgens Willems heeft de verbouwing aan Café Café niets te maken met klachten over geluidsove­rlast, zoals links en rechts verteld wordt. “Die zijn er immers niet. Wel gaan we onze terraskoer overkappen met glas en beton om toekomstig­e klachten te voorkomen. In het najaar zullen zo’n 100 nieuwe buren intrekken in de nieuwe residentie Books. Die willen uiteraard ook een goeie nachtrust, dus doen we er alles aan om het lawaai binnen te houden.” Zaterdag opent de pop-upzomerbar Belgium Belgium alvast voor een dag met akoestisch­e optredens van Portland en Saint Grantson. Niet in het programmab­oekje van ‘Live in Hasselt’, maar door de late regelingen wel deel uitmakend van het stadsfesti­val.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Terwijl Willems in het huidig Poeskaffee een pop-upzomerbar zal uitbaten, neemt hij de tijd om de binnenkoer van Café Café te overdekken.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Terwijl Willems in het huidig Poeskaffee een pop-upzomerbar zal uitbaten, neemt hij de tijd om de binnenkoer van Café Café te overdekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium