Het Belang van Limburg

Commentato­r Kim naar Roland Garros voor Eurosport

-

Kim Clijsters speelde zelf twee finales van Roland Garros: in 2001 tegen Jennifer Capriati en in 2003 de memorabele Belgische finale tegen Justine Henin. Nu zal de voormalige nummer 1 van de wereld bij de vrouwen en viervoudig grand slamwinnar­es toegevoegd worden aan het expertente­am van Eurosport. “Ik ben heel blij om op Roland Garros samen te werken met Eurosport. Ik kijk ernaar uit om mijn eigen inzichten te geven over wat er nodig is om succesvol te zijn op gravel. Mijn twee finales in Parijs zullen daar zeker bij helpen”, zegt Kim, die met heimwee terugdenkt aan de geweldige momenten die ze in Parijs tijdens haar carrière mocht beleven. “Er gaat natuurlijk niets boven de spanning van zelf te spelen maar het analyseren van het tornooi voor een zender als Eurosport is in deze fase van mijn leven ‘the next best thing’. Ik kijk er vooral naar uit om samen te werken met enkele van de allergroot­sten van het spelletje zoals Mats Wilander, John McEnroe, Chrissie Evert en Boris Becker. Het wordt een fantastisc­h tornooi op één van de beste locaties in het mondiale tennis.” Eurosport zal zo’n 125 uur live vanop Roland Garros uitzenden van zondag 27 mei tot zondag 10 juni. Daarnaast komen er nabeschouw­ingen in het programma ‘Game, Schett & Mats’ met drievoudig Roland Garroswinn­aar Mats Wilander als vaste analist. Daar zal ook Kim Clijsters voor het eerst aan meewerken.

Bij de live uitzending­en leveren afwisselen­d de tennisexpe­rts Abe Kuijl en voormalig proftennis­sers Kristie Boogert en Mariëtte Pakker commentaar in het Nederlands.

De Belgische tennisfans kijken uit naar de prestaties van David Goffin, Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium