Het Belang van Limburg

Silvy De Bie stopte met school door pesters

-

Silvy De Bie staat weer volop in de belangstel­ling dankzij haar gesmaakte deelname aan ‘Liefde voor Muziek’, maar zo positief heeft ze haar leven als zangeres lang niet altijd ervaren. Als kindsterre­tje werd De Bie, die toen furore maakte als Silvy Melody, op school zo extreem gepest dat ze haar middelbaar nooit zou afmaken.

Silvie De Bie, nu 37, werd op haar 9de ontdekt in ‘De Kinderacad­emie’, een VTM-programma van Walter Capiau. Silvy Melody bracht in die talentenja­cht een cover van Michael Jacksons ‘Ben’ en meteen was ze gelanceerd. Vandaag zou een jonge zangeres als Silvy door haar vriendinne­n op handen worden gedragen, maar in de vroege jaren 90 lag dat nog anders. “In die tijd was dat iets vreemds, een kind in de showbizz”, zo vertelde ze gisteren bij Radio 1.

De ellende begon in het middelbaar. “Ik was kinderacht­ig in de ogen van de meisjes op school, wellicht had het met jaloezie te maken”, aldus De Bie die het slachtoffe­r werd van zowel verbaal als fysiek geweld. “Ook de leerkracht­en deden mee. Op een dag was ik één taak vergeten en de leraar nam me mee op de gang waar hij heel hard tegen me schreeuwde. Omdat de lessen gedaan waren, passeerden alle leerlingen en kon iedereen het horen. ‘Wie denk je wel dat je bent? Het is niet omdat je een leuk kopje en een mooie stem hebt, dat je moet denken dat je anders of meer dan anderen bent’, riep hij.” En hij voegde daar nog aan toe: “Het wordt tijd dat je van je troon komt.”

Twijfels

De Bie was toen 12 en het voorval kwam zwaar aan. “Mijn ouders zijn toen naar de directie gestapt, maar die nam het op voor de leraar. Zo bleven de pesterijen duren.”

Nergens vond ze begrip en zelfs op haar eigen zus kon ze niet rekenen. “Ze durfde niet tussen te komen omdat de pesterijen zo agressief waren.” Uiteindeli­jk zat er niets anders op dan van school te verande- ren, maar ook op haar nieuwe school ging het mis. “Daar was wel een leraar die het voor mij opnam en lang heeft geprobeerd me te steunen. Maar het kon niet blijven duren. Uiteindeli­jk ging ik van school en maakte ik mijn studies niet af wegens de pesterijen”, vertelde ze aan Annemie Peeters.

De Bie voelt vandaag nog dat de pesterijen zwaar hebben gewogen op de vorming van haar karakter. Van een levendig kind vol zelfvertro­uwen veranderde ze in iemand die enorm aan zichzelf twijfelde. “Je wordt verlegen, teruggetro­kken en onzeker. Het heeft een grote impact op je leven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium