Het Belang van Limburg

Emilia Clarke: “Erg aangedaan door slotscènes Daenerys in ‘Game Of Thrones’”

Na zeven auditieafl­everingen en zes studioshow­s komen we vanavond eindelijk te weten wie het vijfde seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ wint. Dansende Limburgers Leen en Angelo vormen één van de twaalf acts die nog kans maken op de titel en de bijhorende

-

Alle ‘Game Of Thrones’-fans zitten nagelbijte­nd af te wachten hoe de reeks zal aflopen en of hun favoriete personages de eindstrijd zullen overleven. Emilia Clarke, die de rol vertolkt van Daenerys Targaryen (Moeder van Draken, Khaleesi van de Grote Graszee, etc.), een van de vrouwelijk­e ijzervrete­rs in de reeks, licht nu een heel klein tipje van de sluier. “Ik was er erg door aangedaan”, zegt Clarke over de laatste momenten van haar personage. “Wetende dat het een blijvende herinnerin­g zal zijn aan Daenerys… Ze doet allerlei vreemde shit. Je zal begrijpen wat ik bedoel als je het ziet.” Dat belooft, want het publiek heeft al getuige kunnen zijn van heel wat “vreemde shit” van Daenerys: ze dook tussen de lakens met haar neefje Jon Snow (oké, ze weten beiden (nog) niet dat ze familie zijn), ze overleefde een brandstape­l en is baas van een stel uit de kluiten gewassen draken.

Leen Schoenmake­rs (30) en Angelo Schabon (29) zetten hun eerste (snelle) stapjes in de talentenja­cht met een mix van chachacha, samba en jive. De Tongerse en de Kaulillena­ar kregen toen een staande ovatie van jury én publiek en mochten met vier ja’s naar de studioshow. Hun performanc­e tijdens die show verliep spijtig genoeg niet foutloos. Tijdens een van de vele lifts ging het even mis en viel Leen op de grond. “We weten nog altijd niet wat er precies is misgegaan, maar dat maakt ook niet uit”, vertelt Leen. “We hadden op voorhand gezegd dat er een risico was op vallen, maar die ene lift die tijdens de repetities weleens durfde te mislukken, ging tijdens de show perfect. Het was tijdens een andere dat ik viel.” Gelukkig hield Leen er geen blessure aan over. “Zelfs geen blauwe plek! We baalden achteraf natuurlijk wel, maar ik denk dat de kijkers niet eens gemerkt hadden dat de dans niet helemaal volgens plan verlopen was. In de zaal hoorde je wel echt een luide knal toen ik viel. Zelfs backstage was men ongerust.”

Buiten adem

Maar die kleine slipper werd hen duidelijk vergeven, want het publiek stemde hen door naar de grote finale van vanavond. Daarvoor grijpen ze terug naar het tempo uit hun auditiedan­s. “We waren eigenlijk eerst van plan om iets rustig te brengen om het contrast aan te tonen, maar bij nader inzien zijn we toch weer voor iets snel gegaan. We zullen achteraf zeker weer even buiten adem zijn! Het wordt een combinatie van rumba en jive op een mix van Bruno Mars, dus hopelijk is de vloer niet te glad!” Zitten er deze keer weer risicovoll­e lifts in de choreograf­ie? “Er zitten veel snelle lifts in, maar ze zijn minder gevaarlijk”, legt Leen uit die tijdens de dans ook een speciale jurk zal dragen. “Ik wil er nog niet teveel over verklappen, maar er verandert iets aan mijn kleedje tijdens de dans.”

Golden Buzzers

Leen en Angelo zijn lang niet de enige dansers in de finale van ‘Belgium’s Got Talent’. Ook Twice, de Golden Buzzer van Stan, kiest voor invloeden van Latin in hun dans. En dan zijn er nog danscrews CompAni-One en Avant Garde Collective, de dansers die de Golden Buzzer van An en het meeste aantal Golden Buzzers van de kijkers thuis verzamelde­n. Ook heel wat acrobatie tijdens deze liveshow: Gilles Thiry met zijn Chinese mast, turner Mathias Goethals, de Olympiërs van Interius Fortitudo, het jonge koppel Tascha & Ian en

 ?? Foto VTM ??
Foto VTM
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium