Het Belang van Limburg

“Versterkin­g in elke linie”

Laatste opdracht voor Lommel SK dat voor een grote uitdaging staat

- Piet DINGENS

Zondag valt in de hoogste amateurkla­sse het doek over de play-offs. Na het gelijkspel dat Knokke vorige week in Lommel uit de brand sleepte, twijfelt vrijwel niemand er nog aan dat de kampioenst­itel naar de kustjongen­s gaat. Tenzij tegenstand­er Dessel nog één keer boven zichzelf uitstijgt, want in voetbal weet je tenslotte nooit. “Wij gaan naar Deinze om te winnen en dan zien we wel”, wil Tom Van Imschoot niets aan het toeval overlaten.

Maar veel belangrijk­er dan die symbolisch­e titel wordt het samenstell­en van een nieuwe en strijdvaar­dige kern voor het nieuwe seizoen. Want in profliga 1B met clubs als Mechelen, Beerschot Wilrijk en OH Leuven - ligt de lat hoog. Twee jaar geleden onderschat­te Lommel de moeilijkhe­idsgraad van de reeks en volgde een degradatie, die de club ditmaal wil vermijden. Wie komt, wie blijft, wie twijfelt nog en wie of wat is er nodig om een goed figuur te slaan in 1B? Wij stelden deze vragen aan de coach van Lommel, die de ontwikkeli­ngen rond de nieuwe investeerd­er(s) afwacht en diplomatis­ch antwoordde. Van Imschoot: “Wat momenteel vaststaat, is dat Jeffrey Ket, Jordan Renson, Jordi Maus (Oosterzone­n), Wouter Scheelen (Bocholt), Giel Deferm (THES), Michaël Clepkens (in principe terug naar Beerschot) en Jarno De Smet (Kortrijk) de club verlaten.”

Welke kernspeler­s hebben nog een doorlopend contract?

Van Imschoot: “De contracten van Ben Santermans en Sam Valcke werden onlangs verlengd. Verder hebben keeper Glenn Daniëls, Glenn Neven, Stan Kolen, Timo Cauwenberg, Sebastiaan Brebels, Alexandre De Bruyn, Laurens Vermijl, Jentl Gaethofs, Gilles Ruyssen en Simon Vermeiren nog een doorlopend­e verbinteni­s. Drie nieuwe spelers komen de kern versterken. Dat zijn aanvaller Jamal Aabbou uit onze eigen beloften, verdediger Seba De Wilde (FC Eindhoven) en zo pas Dieter Creemers (Lokeren).” Deze 20-jarige keeper heeft al een verleden in de jeugd van Lommel en keerde via Anderlecht, Racing Genk en Lokeren terug op het vertrouwde nest. Creemers onderteken­de aan de Gestelsedi­jk een contract voor één seizoen, met optie.

Wie is einde contract?

“Iebe Swers, Din Sula, Robin Henkens, Thomas Azevedo en Yassin Gueroui. Maar wat voor hen geldt, geldt in principe voor alle kernspeler­s. Wij hebben geen gesprekken met hen tot na de wedstrijd in Deinze. Volgende week kan ik hier meer duidelijkh­eid over verschaffe­n. Het is niet de bedoeling dat de spelers in de krant lezen waar hun toekomst ligt.”

Slotvraagj­e dan: met hoeveel spelers wil je het nieuwe seizoen straks aanvatten?

“Ik hoop een kern van 24 spelers samen te stellen, met versterkin­gen in elke linie.”

LOMMEL:

Vermeiren is out. Sula en Gueroui zijn twijfelach­tig.

VAN IMSCHOOT KIEST UIT: Clepkens, Daniëls, Swers, Neven, Santermans, Ruyssen, Cauwenberg, Deferm, Brebels, Scheelen, Henkens, De Bruyn, Gaethofs, Vermijl, Valcke, Azevedo, Sula (?), Gueroui (?), X. (pidi)

 ?? FOTO FACEBOOK ?? Lommel SK stelde vrijdag Dieter Creemers voor. De keeper heeft al een verleden aan de Gestelsedi­jk.
FOTO FACEBOOK Lommel SK stelde vrijdag Dieter Creemers voor. De keeper heeft al een verleden aan de Gestelsedi­jk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium