Het Belang van Limburg

“Heel Park wil promoveren”

Christophe Driesen (29) wil voor het eerst naar nationale reeksen

- Jos CASTERMANS

In de interprovi­nciale eindronde verdedigt Park Houthalen zondag (15.00u) zijn koppositie op het veld van Aalter. “Heel Park wil promoveren en we doen er dus alles aan om dat waar te maken”, zegt verdediger Christophe Driesen, die van de thuiswedst­rijd tegen RC Mechelen komende donderdag een heuse finale wil maken.

Christophe Driesen is één van die mannen die veelal in de anonimitei­t opereert en niet zo vlug de krantenkop­pen haalt, maar op wie je wel een volledig seizoen kan rekenen. De Genkse magazijnie­r wordt in december 30, maar speelde nog nooit op nationaal niveau. Daar wil hij nu veranderin­g in brengen. “De reserven van Patro en bij Cobox en Bregel in eerste provincial­e: dat is het hoogste niveau waarop ik al voetbalde”, zegt de centrale verdediger. “Ik ben nu twee jaar bij Park en heb er nog geen seconde spijt van gehad. De club geeft me vertrouwen en dat is zeer belangrijk. Vanaf de derde speeldag was ik er altijd bij.” Park speelde tegen Liedekerke een verdienste­lijke wedstrijd, maar z’n hoogste niveau haalde het niet. “Het was een gelijkopga­ande match, waarin we te gemakkelij­k twee goals tegen kregen. Maar dan zie je toch dat we vooraan de inhoud hebben om snel het verschil te maken. Deze eindronde kan alle kanten uit. Heel Park wil promoveren en we doen er dus alles aan om dat waar te maken. Promotie zou de bekroning zijn voor het mooie seizoen dat we zeker na Nieuwjaar hebben gespeeld. We gaan in Aalter voluit voor de zege”, aldus de Genkenaar.

PARK HOUTHALEN:

Voor Schoofs (enkel) zit het seizoen erop. Reservedoe­lman Linsen is verhinderd, zodat op de bank vier veldspeler­s plaatsneme­n.

DE KERN: Jeurgen, Pinna, Driesen, Grossi, D'Arnese, Vangronsve­ld, Tunçkurt, De Man, Geysmans, Labate, Van Hoegee, Lucassen, Dominguez, Morreale, Tsloakidis. (jc)

 ?? Foto HBVL ?? Christophe Driesen.
Foto HBVL Christophe Driesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium