Het Belang van Limburg

“Ik ben zo fier”

- Jos THOMASSEN

Lode Visschers, die nog altijd speelt onder zijn oude naam ‘Visschers en zoon’, heeft iedereen verrast door het volledige podium van Macon in te palmen. “Ik ben vorig seizoen gestopt met een nationale zege en nu open ik met een provincial­e overwinnin­g”, lacht Visschers tevreden.

“Ze komen echt goed dit seizoen”, trapt de Maasmechel­aar een open deur in. “Het wil iets zeggen, de eerste drie prijzen provinciaa­l. Slechts drie duiven vlogen meer dan 1.200 meter per minuut. Alle drie van mij. Daarom ben ik ook zo fier. Ik heb ooit eens eerste en tweede provincial­e gespeeld. Ik zie die duiven nog altijd aankomen: beide boven elkaar, maar nu zaten er telkens enkele minuten tussen.”

Jaak Hendrikx, Visschers’ secretaris, meldde met tussenpauz­es de eerste zes thuiskomer­s aan in Maaseik. “Ik vroeg telkens hoeveel er al waren aangemeld, maar er bleek nog niets van andere liefhebber­s te zijn gesignalee­rd.” Hendrikx houdt sinds dit seizoen ook de resultaten van Visschers bij. Daar staat sinds deze week in gouden letters ‘Macon’ vermeld. Met als toetje de vierde, vijfde, zevende, elfde en achttiende notering semi-nationaal tegen 4.894 duiven. ‘Visschers en zoon’ scoorde dertien op achttien op Macon. Met daarbij nog een negende provinciaa­l uit Gien bij de jaarlingen. “Niet verwacht”, geeft Visschers toe. “De duiven van Macon en Gien keerden gelijktijd­ig terug. Nog een geluk dat we pasten voor Laon.”

Mechels gekleurd

Dit weekend zet Visschers alles op Sourdun. Ook zijn beste prijsvlieg­ers. “Ik heb slechts vier duiven mee naar Bourges. Met de voorspelde oostenwind en de nationale lossing maken we hier in de uithoek van Limburg toch geen kans. Die andere spelers lieten Macon vorige week ook links liggen.”

Giel Weustenraa­d, voorzitter van Volharding Maasmechel­en, en Pierre Gerets (Lanaken) vragen zich samen met de rest hardop af waarom vier weken na elkaar Chevranvil­lers wordt gespeeld. “Kunnen ze dat niet afwisselen met Auxerre? Dan maakt iedereen een kans.”

Het bewijs was er vorig weekend. Met Dennis Hamers, Jean Houben en Team Bart Bassez kleurde de provincial­e top negen helemaal Mechels.

 ?? Foto JTH ?? Secretaris Jaak Hendrikx, Lode Visschers, Giel Weustenraa­d en Pierre Gerets hebben met kleine Rens een opvolger in huis.
Foto JTH Secretaris Jaak Hendrikx, Lode Visschers, Giel Weustenraa­d en Pierre Gerets hebben met kleine Rens een opvolger in huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium