Het Belang van Limburg

Exclusieve handtassen geveild voor vzw Bas

-

Gisterenav­ond werden in een pop-upwinkel in de Rootenstra­at in Genk zo’n honderd handtassen en exclusieve T-shirts van spelers van Racing Genk geveild voor vzw Bas, Stoere Strijder. Het geld wordt gebruikt voor sensibilis­ering rond orgaandona­tie. De opbrengst is nog niet bekend.

De voormalige muziekwink­el Opsteyn werd omgebouwd tot een tijdelijke winkel met tweedehand­s handtassen en door spelers van Racing Genk gebruikte T-shirts. Allemaal om de vzw Bas te sterken. “We hebben een wat wij noemen - kaBas-actie opgezet”, zegt Peter Vrancken, één van de initiatief­nemers. “Mensen konden een handtas schenken. We hebben er in totaal zo’n honderd ingezameld. En daar waren er bij van onder meer Gucci, Delvaux en Michaël Verheyden. Sommige met een markante emotionele waarde. Zoals bijvoorbee­ld een authentiek­e Marokkaans­e rugzak, waarin de grootvader van de eigenaar zijn bagage stak toen hij naar Genk kwam om in de mijn te werken. Ook heel wat spelers van Racing Genk hebben een bijdrage geleverd. Zoals Frane Bucan en Pieter Gerkens. Van Erik Gerits, algemeen directeur van Racing Genk, kregen we een origineel T-shirt van Kevin De Bruyne.” Een deel van de voorwerpen ging vrijdag onder de hamer. Vandaag, zaterdag, wordt een tweede deel van de giften tussen 14 en 17 uur in de pop-upshop te koop aangeboden.

 ?? CHRIS NELIS ?? Peter Vrancken: “Er zijn handtassen van Gucci, Delvaux en Michaël Verheyden onder de hamer gegaan.”FOTO
CHRIS NELIS Peter Vrancken: “Er zijn handtassen van Gucci, Delvaux en Michaël Verheyden onder de hamer gegaan.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium