Het Belang van Limburg

Targetspit­s op Clements lijstje

Volgende weken moet vernieuwde Genkse A-kern vorm krijgen

- Marnik GEUKENS/Erik DE GRUYTER

Het doek over een lang en slopend seizoen is nog maar net gevallen of we moeten al vooruit blikken op de volgende jaargang. Op 12 juni maakt de Pro League de kalender voor het nieuwe seizoen bekend, een week later kent Racing zijn eerste tegenstrev­er in Europa. En nog eens twee dagen later wordt de eerste training op gang gefloten. Intussen moet de vernieuwde A-kern vorm krijgen. Met stip op één op het verlanglij­stje van Philippe Clement? “Een targetspit­s!” Colley is op weg naar de Serie A, ook Malinovsky­i houden wordt lastig. De gehuurde Mata aantrekken wordt waarschijn­lijk te duur. Verder willen onder meer Uronen, Schrijvers, Benson en Brabec meer speelgeleg­enheid. Er zal straks dus ook een aantal nieuwe gezichten zijn opwachting maken in de Luminus Arena. De Pool Piotrowski is er eentje van, de box-to-boxspeler moet de ploeg extra loopvermog­en en een snellere omschakeli­ng bezorgen. Maar wat wil Clement, die in januari met Seck en Ndongala al fysieke kracht en snelheid aan de kern toevoegde, nog extra in zijn kern.

“Een targetspit­s”, luidde het eerlijke antwoord. “Iemand die het voor ons mogelijk maakt om ook op een andere manier te spelen. En op moeilijke momenten een bal kan bijhouden. Het is nu uitkijken welke spelers we binnen dit profiel kunnen vinden.”

Buffel

Nog zo’n hot item met het oog op volgend seizoen is de toekomst van aanvoerder Thomas Bufel. Met een aai over zijn bol en een schouderkl­opje stuurde Philippe Clement gisteren een half uur voor tijd Buffel het veld op. Voor zijn laatste kunstjes in het Genkse shirt? Dat zal de nabije toekomst uitwijzen. Thomas Buffel gaf in het feestgedru­is alvast een belangrijk­e hint mee.

“Ik speelde dertig matchen, verzamelde veel invalbeurt­en en maakte belangrijk­e goals. Het feit dat wij nu dat Europees ticket op zak hebben, betekent dat er veel spelers aan de bak zullen komen. Dat kan meespelen in een beslissing om er een jaartje bij te doen.”

Buffel had reeds een eerste gesprek met Clement over een mogelijke contractve­rlenging. “Dat was een positief gesprek,” geeft Buffel mee, “maar het is niet alleen de trainer, die hierover een beslissing zal nemen.” Thomas Buffel vertrekt vandaag met vakantie, maar vooraleer hij het vliegtuig instapt, heeft hij eerst nog een gesprek met de Genkse clubdirect­ie.

“We zullen zien waar het op uitdraait. Maar zelf voel ik me fysiek nog in staat om er een jaar bij te doen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium