Het Belang van Limburg

Déjà-vu voor blauw-wit

-

Een uitgekookt Standard heeft ook bij de dames de beker binnengeha­ald. Genk kreeg kansen, maar was niet efficiënt genoeg. De Luikse dames toonden een leeuwenhar­t. “Dat we verliezen na een sterk seizoen, waarin we in de onderlinge duels het laken geregeld naar ons toe trokken, maakt het extra zuur”, wist Genk-coach Patrick Slegers.

Ze zaten diep, de Genkies in het Kehrwegsta­dion in Eupen. De ene speelster al verder weggezakt in de dug-out dan de andere, traantjes vloeiden. “Wat keek iedereen uit naar de kers op de taart. Doodjammer, maar Standard bleek frisser”, was AD Van Proeyen groots in de nederlaag. Beide teams startten met open vizier. Calleeuw kreeg vroeg een reuzekans, maar knikte over. Aan de overzijde ging de snelle Wajnblum op Coenen af, maar de Genkse goalie toonde zich meesterlij­k in de één-op-éénsituati­e. Een eerste waarschuwi­ng. Dat Mermans tijdens de rust met last in de kleedkamer bleef, was een aderlating. Wajnblum versnelde, Caelen zette in, en zag het Luikse goudhaantj­e tegen het Eupense gras gaan. Gelders zette de strafschop om. Genk probeerde, maar Marinucci en de Diepenbeek­se Nelissen waren defensief de baas. In het slot deed invalster Schoenmaek­ers de boeken toe met een kopbal in het kruis.

Frisheid

Standard, gesteund door de harde kern, stak verdiend de beker de lucht in. Genk-coach Slegers: “We kregen het sinds de play-offs fysiek moeilijk. Ook vandaag ontbrak het aan frisheid. Al waren we ook niet efficiënt”.

“Dit is onbeschrij­flijk”, lachte de Hoeseltse Yuna Appermont van Standard. “Na een lastig seizoen wisten we dat we alles op de beker moesten zetten. Ons team kickt op momenten wanneer het écht moet.”

GENK: Coenen, Vanschoenw­inkel, Menten, Weytjens, Caelen, Loos, Hanssen, Mermans, Janssens, Calleeuw, Leynen.

STANDARD: Lichtfus, Charlier, Marinucci, Nelissen, Blave, Cranshoff, Van Eynde, Gelders, Wajnblum, Petry.

DOELPUNTEN: 52’ 0-1 Gelders, 84’ 0-2 Schoenmaek­ers.

VERVANGING­EN: 45’ Mermans door Duijsters, 72’ Van Eynde door Brackman, 79’ Petry door Schoenmaek­ers, 80’ Vanschoenw­inkel door Zagar, 88’ Hanssen door Awete, 94’ Blave door Vanaenrode.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? “Zelf voel ik me fysiek in staat om er nog een jaartje bij te doen”, was Thomas Buffel duidelijk.
Foto JEFFREY GAENS “Zelf voel ik me fysiek in staat om er nog een jaartje bij te doen”, was Thomas Buffel duidelijk.
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “Papa leert me KRC”, prijkt op het shirtje van de peuter.
FOTO JEFFREY GAENS “Papa leert me KRC”, prijkt op het shirtje van de peuter.
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De teleurstel­ling bij de Genkse dames was groot.
FOTO DICK DEMEY De teleurstel­ling bij de Genkse dames was groot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium