Het Belang van Limburg

Diesel Goffin komt na twee sets onder stoom

-

David Goffin (ATP 9) is op de openingsda­g in Parijs met de schrik vrijgekome­n. Hij knokte terug na een 2-0 achterstan­d in sets tegen de Nederlande­r Robin Haase (ATP 44), die zichzelf verloor in gekibbel met de wedstrijdl­eiding.

David Goffin heeft wel vaker tijd nodig om zijn ritme te vinden, maar het niveau van de voorbije gravelweke­n haalde hij tegen Robin Haase lange tijd niet. Het was veel zoeken en weinig vinden. De lichaamsta­al verraadde alles: hangende schouders, twijfelend­e blik, schuddende kop. Haase profiteerd­e en liep uit naar een 2-0-voorsprong in sets. Met de rug tegen de muur wroette Goffin zich toch naar winst in de derde set. “Ik trok het tempo op, waardoor hij steeds meer in de problemen kwam”, aldus de Luikenaar.

Geveinsde blessure

Was dat het kantelpunt? Allicht wel. Ook Haase voelde de kamp veranderen en probeerde zich uit de situatie te redden. Hij pleitte ervoor om de wedstrijd wegens de oprukkende schemering te schorsen en maandag te hervatten, maar zijn verzoek werd weggewuifd door de supervisor. De rest van de avond zou hij die smeekbeden blijven herhalen, aangedikt met steeds scherpere bewoording­en. Al dat misbaar - een medische time-out voor een geveinsde blessure incluis - schaadde vooral zijn eigen concentrat­ie.

Vier aces in één game

Ondertusse­n bleef Goffin zoals Goffin altijd blijft: cool en calm. Een ontredderd­e Haase gooide de vierde set weg: 6-1. En dat zou zich in de slotset (6-0, waarbij een spelletje met vier aces) van dit merkwaardi­ge spektakel nog eens herhalen. “Ik ben vooral blij met mijn niveau van de laatste twee sets”, besloot Goffin. “En dat we het onweer hebben kunnen vermijden. Nu krijg ik twee dagen om te recuperere­n. Mooi zo.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium