Het Belang van Limburg

“Waarschijn­lijk zit mijn seizoen erop”

-

Aan de kant van de atletiekpi­ste keek hij gisteren naar zijn vriendin Nafi Thiam. Niels Pittomvils, niet alleen het lief van Thiam maar bovenal een zeer verdienste­lijk tienkamper, op krukken en met een brace.

Pittomvils en Götzis, het is de voorbije jaren geen goede combinatie. Vorig jaar jaar moest hij op de tweede dag opgeven toen zijn polsstok in tweeën brak tijdens de sprong. Van de angst om nog te springen is hij af, maar afgelopen weekend moest hij tijdens de eerste dag opgeven nadat hij zich tijdens de afsprong van het verspringe­n aan de knie blesseerde. “Ik liep aan, mijn voet gleed door en ik ‘overstrekt­e’ daardoor mijn knie’”, zegt hij. Weg tienkamp in Götzis, voor de tweede keer op rij.

Pittomvils liet zich al behandelen in een Oostenrijk­s ziekenhuis maar omdat ze geen mri-scan konden maken, wordt pas vandaag duidelijk hoe ernstig het is. Dan gaat hij op consultati­e in Genk bij dokter Johan Bellemans. Mogelijk zijn de achterste kruisbande­n gescheurd. “De kans bestaat dat mijn seizoen erop zit en dat ik het EK niet haal”, zegt Pittomvils. “Waarschijn­lijk niet, maar honderd procent zeker is dat nog niet.” Pittomvils, die met Thiam het vliegtuig genomen had naar Götzis, keert met de auto terug zodat hij op tijd bij Bellemans op bezoek kan.

“Het is spijtig wat Niels is overgekome­n, opnieuw heeft hij geen geluk”, zegt Thiam. “Maar ik ken Niels: hij is, net als ik, mentaal sterk.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Liefde is… Op krukken supportere­n voor je vriendin.
FOTO PHOTO NEWS Liefde is… Op krukken supportere­n voor je vriendin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium