Het Belang van Limburg

Geblesseer­de Van der Plaetsen moet verder

-

Er is nog meerkample­ven bij de dames naast Nafi Thiam. Hanne Maudens is sinds gisteren de beste Belgische meerkampst­er na Thiam. Met 6.252 punten, goed voor een zesde plaats, doet ze beter dan niemand minder dan Tia Hellebaut (6.201 punten).

“Dat is toch een grote naam. Superleuk uiteraard”, zegt Maudens. “Het doel was mijn persoonlij­k record verbeteren, gaandeweg begon ik te geloven dat Tia’s record mogelijk was. En normaal moet ik op het EK in Berlijn nog beter zijn, ik heb nog niet alles perfect kunnen trainen.”

Noor Vidts moest zaterdag de strijd staken met een rugblessur­e.

Van der Plaetsen

Een vreemd gezicht gisteren in Götzis: Thomas Van der Plaetsen, die de afsluitend­e 1.500 meter op een sukkeldraf­je afwerkte. Hij was al na het polsstoksp­ringen geblesseer­d, maar moest van de atletiek- federatie in de laatste twee proeven toch nog doorgaan. Vandaar ook de kwakkelaan­loop tijdens het speerwerpe­n. Van der Plaetsen: “De federatie wilde dat ik het EK-minimum (7.915 punten, nvdr.) haalde. Dat lukte, maar op het gevaar af om nog zwaarder geblesseer­d te geraken.”

En dat terwijl hij, als regerend Europees kampioen tienkamp, sowieso een wildcard krijgt van de Europese atletiekfe­deratie. De Vlaamse atletiekfe­deratie verklaarde dat ze gisteren die knoop niet kon doorhakken omdat een commissie daarover moet beslissen. Van der Plaetsen: “Dom. Ik was in vorm en lag tot mijn blessure op schema om mijn persoonlij­k record waarmee ik achtste werd op de Olympische Spelen te verbeteren. De federatie verschuilt zich achter commissies, terwijl ze je moet helpen. Mijn leven is niet de administra­tieve mallemolen, maar wel trainen. Ik ben niet boos, het is wel frustreren­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium