Het Belang van Limburg

Dewulf pakt kassei, Philipsen kent pech

- Freddy VAES

Nooit zullen we weten of Jasper Philipsen Parijs-Roubaix voor beloften anno 2018 kon winnen, als hij geen twee lekke banden had gekregen in de laatste 15km. Landgenoot Stan Dewulf ging met de zege aan de haal. Toen het fout liep, maakte Jasper Philipsen deel uit van een kopgroep van zes renners. Daarin ook landgenoot Stan Dewulf. Een eerste keer liep Philipsens band leeg op 15km van het einde. Pas zeven kilometer later kon hij weer vooraan aansluiten. Maar al snel stond hij opnieuw lek. Weg waren de winstkanse­n. Uiteindeli­jk bolde Philipsen als vierde over de meet.

Omdat hij goed een week geleden zwaar ten val kwam in de Ronde van Californië, mag het een klein wonder heten dat Jasper Philipsen zelfs maar aan de start van deze Parijs-Roubaix stond. “Ik hoop er nog net op tijd klaar voor te geraken”, meldde hij ons een paar dagen geleden. En of hij er klaar voor was. In deze omstandigh­eden vierde worden is bijzonder knap, maar ook bitter.

Favoriet Dewulf

Maar voor de renners die vooraan overbleven, betekende de pech van Philipsen een concurrent minder voor de zege. Uiteindeli­jk was het Lotto dat de debatten opende door Brent Van Moer in de strijd te gooien, waardoor Dewulf en een zetel zat. Van Moer kwam op de laatste kasseistro­ok nog ten val. Dewulf trok op het einde met de Nederlande­r Julius van den Berg naar de meet en bleek de snelste.

“In 2015 nam ik als junior voor het eerst deel aan deze wedstrijd. Ik was verkocht en had meteen de ambitie om ooit zo’n kassei in mijn trofeeënka­st te kunnen zetten. Dat is nu gebeurd. Prachtig”, glunderde Dewulf. “Na mijn tweede plaats in de Tour de Bretagne wist ik dat ik er klaar voor was. Nu gooi ik er even de riem af om me een paar weken op mijn examens voor bio-ingenieur te storten.”

 ?? Foto BELGAONTHE­SPOT ?? Stan Dewulf zegeviert op de piste van Roubaix.
Foto BELGAONTHE­SPOT Stan Dewulf zegeviert op de piste van Roubaix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium