Het Belang van Limburg

Vanavond de laatste kans

Limburg United al na vijf minuten uitgeteld

- Johnny PEETERS

Alles of niets. Zo kan je de wedstrijde­n van Hubo Limburg United de laatste weken samenvatte­n. En in de eerste play-offwedstri­jd werd het opnieuw niets. Dat was al na vijf minuten duidelijk. De Limburgers verdedigde­n zwak en konden aanvallend niets creëren. Ze kregen kansen aan de vrijworpli­jn, maar ook daar vielen te veel ballen naast de ring. Vanavond wordt het de wedstrijd van de laatste kans in de Alverberg.

“Charleroi speelde het spelletje waarover wij de voorbije drie dagen hebben gepraat”, reageerde coach Pascal Angillis. “We wisten dat we dat moesten vermijden. Maar na vijf minuten was het al te laat. Dat heeft alleen maar te maken met hoe je mentaal naar deze wedstrijd toeleeft. Het lukte een eerste keer om terug te komen tot twaalf punten, maar dan maken we een domme onsportiev­e fout (van Delalieux, nvdr.) waardoor Charleroi opnieuw kon uitlopen. Nog één keer lukte het om de achterstan­d te vermindere­n tot 13 punten, maar dan leden we opnieuw enkele balverliez­en en misten we enkele shots.”

Agressieve­r

“Charleroi speelde veel agressieve­r”, besefte ook Angillis. “Maar het is nog niet voorbij. Of je hier nu met dertig of met één punt verliest, het blijft 1-0 voor Charleroi.”

“Dat is hetzelfde wat ik tegen mijn spelers heb gezegd”, vult Charleroi-coach Brian Lynch aan. “We hebben tijdens onze laatste competitie­wedstrijd in Hasselt gezien tot wat Limburg United in eigen huis in staat is. Toen hebben we onze les geleerd. We mogen geen achterstan­d oplopen bij de start van de wedstrijd. Dan kom je in een heel slechte situatie.” “Charleroi begon heel snel”, besefte Unruh. “We gaven hen te veel vrijheid zodat na het eerste quarter de wedstrijd beslist was. Pas toen het te laat was, lieten we een halfuur zien dat we hun niveau aankunnen. Een achterstan­d op verplaatsi­ng goedmaken is altijd heel moeilijk. Maar we hebben al bewezen dat we na een zwakke wedstrijd hard kunnen terugslaan. Dat zal zeker gebeuren. Anders is het seizoen voorbij.”

 ?? (jope)
FOTO BELGA ?? Louise4kid­s - Tijdens de wedstrijd van Limburg United tegen Charleroi vanavond zal de organisati­e Louise4kid­s een snoepverko­op organisere­n voor Deborah Wouters. Deborah heeft een aangeboren immuundefi­ciëntie. Door de zware behandelin­g kan ze niet...
(jope) FOTO BELGA Louise4kid­s - Tijdens de wedstrijd van Limburg United tegen Charleroi vanavond zal de organisati­e Louise4kid­s een snoepverko­op organisere­n voor Deborah Wouters. Deborah heeft een aangeboren immuundefi­ciëntie. Door de zware behandelin­g kan ze niet...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium